5 tips voor een vakantie met huisdier

5 tips voor een vakantie met huisdier

Op vakantie gaan met uw huisdier kan een geweldige ervaring zijn. Het is een kans om quality time door te brengen met uw harige metgezel en onvergetelijke avonturen te beleven. Om ervoor te zorgen dat uw vakantie soepel verloopt en uw huisdier veilig en gezond blijft, zijn er echter enkele belangrijke zaken waar u op moet letten. In dit artikel informeren we u over de essentiële aspecten van het reizen met uw huisdier en welke regelingen u moet treffen.

Maak een afspraak

5 tips voor een vakantie met huisdier

  1. Planning en voorbereiding: Voordat u op reis gaat, is het essentieel om de juiste planning en voorbereidingen te treffen voor uw huisdier. Controleer allereerst of uw bestemming huisdiervriendelijk is en of er accommodaties beschikbaar zijn die dieren toestaan. Zorg er daarnaast voor dat uw huisdier up-to-date is met vaccinaties, met name de rabiës vaccinatie. Deze is verplicht buiten de Nederlandse grenzen en moet minimaal 21 dagen voor vertrek gezet worden. Maak dus op tijd een afspraak. Verder is het belangrijk om te checken of uw huisider up-to-date is met ontworming en vlooien- en tekenpreventie. Vergeet niet om voldoende voedsel, water, medicijnen en eventuele vertrouwde items mee te nemen om het comfort van uw huisdier te garanderen tijdens de reis.

  2. Identificatie en microchip: Een goede identificatie van uw huisdier is van cruciaal belang tijdens het reizen. Zorg ervoor dat uw huisdier een goed passende halsband draagt met een duidelijk leesbare identificatietag waarop uw contactgegevens vermeld staan. Het is verplicht on om uw huisdier te laten chippen. Alle dieren die over de grens gaan hebben verplicht een Europees paspoort én chip nodig. Zorg er dat de bestaande chip up-to-date is met uw actuele contactgegevens. Dit vergroot de kans op hereniging als uw huisdier per ongeluk verloren raakt.

Op vakantie met huisdier - Dierenkliniek Coppelmans

  1. Reiscomfort: Het welzijn van uw huisdier tijdens de reis is van groot belang. Zorg voor een comfortabele transportkooi, -tas of -bench waarin uw huisdier voldoende ruimte heeft om te bewegen en te rusten. Laat uw huisdier wennen aan de transportmiddelen door ze voor de reis te introduceren en korte oefenritten te maken. Zorg ervoor dat de temperatuur in de auto of het vliegtuig aangenaam is voor uw huisdier en bied regelmatig drinkwater en plaspauzes aan.

  2. Dierenartsregelingen: Het is raadzaam om uw dierenarts te raadplegen voordat u op vakantie gaat met uw huisdier. Onze dierenarts controleert of uw huisdier gezond is en klaar voor de reis. Afhankelijk van uw bestemming, zijn er specifieke regelingen nodig zijn, zoals vaccinaties tegen bepaalde ziekten of het verkrijgen van een gezondheidsverklaring. Onze dierenarts kan u ook adviseren over preventieve maatregelen tegen ziekten die in bepaalde gebieden voorkomen, zoals teken- of hartwormpreventie.

  3. Veiligheid en gedrag: Tijdens uw vakantie is het belangrijk om de veiligheid van uw huisdier te waarborgen. Houd uw huisdier altijd aangelijnd op openbare plaatsen en vermijd losloopgebieden waar dit niet is toegestaan. Wees voorzichtig met het achterlaten van uw huisdier in de auto, vooral tijdens warme dagen, omdat dit kan leiden tot oververhitting en ernstige gezondheidsproblemen. Respecteer ook de regels en voorschriften met betrekking tot huisdieren op uw bestemming.

Fijne vakantie met uw huisdier

Op vakantie gaan met uw huisdier kan een fantastische ervaring zijn, maar het vereist zorgvuldige planning en voorbereiding. Zorg ervoor dat u uw huisdier goed voorbereidt, inclusief een bezoek aan de dierenarts voor de benodigde regelingen. Door deze maatregelen te nemen, zorgt u ervoor dat uw vakantie met uw huisdier veilig, comfortabel en plezierig is. Geniet van uw reis en creëer blijvende herinneringen met uw geliefde huisdier! Namens Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen wensen wij u een heerlijke vakantie met uw huisdier. 

Bezoek onze kliniek