Hond chippen

Voorkom vermissing van uw huisdier en laat uw hond chippen. Wilt u uw hond laten chippen en registreren? Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen is een gecertificeerde dierenkliniek om honden, katten en andere huisdieren te chippen. In Nederland is het sinds 2013 verplicht om honden binnen 7 weken te laten chippen en binnen 8 weken te registreren. Maak een afspraak voor uw hond, kat of ander gezelschapsdier en voorkom lange vermissing van uw huisdier.

Wat is een chip?Hond chippen - Dierenkliniek Coppelmans

Een chip is eigenlijk een heel klein buisje met daarin een microchip. Op deze microchip staat het registratienummer van uw huisdier opgeslagen. Met een speciaal afleesapparaat leest de dierenkliniek deze chip uit. Zonder afleesapparaat doet de chip niks, de microchip bevat geen batterij of stoot geen energie of iets dergelijks uit. Met behulp van een chip vindt u uw huisdier gemakkelijker terug. Door middel van een microchip

Chip zetten

Hoe gaat het zetten van een chip in zijn werk? Met behulp van een naald brengt de dierenarts een klein buisje met daarin de microchip onder de huid van uw huisdier aan. Een chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Bij honden en katten brengt de dierenarts de chip meestal tussen de schouderbladen aan. Voor andere diersoorten, zoals konijnen, paarden en papegaaien brengt de dierenarts de chip op een andere plek aan. Het inbrengen van de chip is voor een dier vrijwel pijnloos en vergelijkbaar met andere injecties. Wilt u meer informatie over het chippen van uw huisdier? Neem contact met ons op door te bellen naar 040-7200862.

Huisdier registreren

Naast het chippen van uw huisdier is het ook van belang dat u uw huisdier registreert. U registreert uw huisdier binnen de eerste 8 weken van zijn leven. Om uw huisdier te koppelen aan het baasje, zijn gegevens nodig. Deze gegevens geeft u aan bij registratie van uw huisdier. Registreer uw huisdier via een online databank waarbij het mogelijk is om 24/7 informatie uit te lezen. Zo vinden dierenartsen door middel van het chipnummer en de registratie uw gegevens en die van uw hond gauw terug en is de kans op hereniging sneller en groter. Zonder officiële registratie zijn uw gegevens niet te achterhalen en is de kans op hereniging kleiner.

Hond chippen - Dierenkliniek CoppelmansRegistratie hond

Het is belangrijk dat u de informatie die op de chip staat, up-to-date houdt. Als uw hond vermist raakt en door middel van een afleesapparaat wordt uitgelezen, benadert de dierenarts het desbetreffende baasje op het doorgegeven adres. Als uw adresgegevens niet kloppen, vertraagt dat het vindproces en zit uw hond langer zonder zijn baasje. Om de informatie van uw hond up-to-date te houden, geeft u eventuele adreswijzigingen binnen 14 dagen aan de databank door. Dit doet u niet alleen voor uzelf, maar u voorkomt daarmee ook een boete. U bent strafbaar als uw hond niet gechipt of geregistreerd is. Voorkom een gevangenisstraf of geldboete tot €19.500 euro. Check voor meer informatie de site van de Rijksoverheid.nl.

Chippen Dierenkliniek Coppelmans

Wilt u vermissing van uw huisdier voorkomen? Laat uw hond dat chippen en registreer uw huisdier in een online databank. Bij onze dierenkliniek in Nuenen chippen we honden en katten. Wilt u uw hond of kat laten chippen? Maak een afspraak via het afsprakenformulier of neem contact met ons op door te bellen naar 040-7200862. Onze dierenarts en dierenartsassistenten geven u van tevoren een duidelijk overzicht van de kosten. Zo staat u achteraf niet voor verrassingen en zo houden we het transparant voor iedereen. Dierenkliniek, voor mens en dier.

Maak direct online een afspraak