Chirurgie

Voorafgaande aan een chirurgische operatie zullen de patiënten van Dierenkliniek Coppelmans onderzocht worden. Zo wordt er gekeken of ze veilig onder narcose gebracht kunnen worden en welke narcose het meest geschikt is voor uw huisdier. Wij maken gebruik van gas anesthesie en hartbewaking. Heeft u vragen over onze chirurgische ingrepen? Neem dan gerust contact met ons op.

Chirurgie_Dierenkliniek Coppelmans

Algemene chirurgie

Onder de algemene chirurgie verstaan wij het weghalen van tumoren, het hechten van wonden, correcties van oogleden, etc. We werken zoveel mogelijk met oplosbare hechtdraad, die we dus niet meer hoeven te verwijderen. De huid hechten wij, waar mogelijk, intra-cutaan zodat er een minimaal litteken overblijft.

Tips voor en na de operatie

  • Het is belangrijk dat uw huisdier 12 uur voor de operatie niet meer gegeten heeft en 4 uur voor de operatie niet meer heeft gedronken. Tijdens het onder narcose gaan, kan er braken optreden en dan hebben we liever geen voedselresten daarbij i.v.m. het in de luchtpijp schieten daarvan. Daarnaast zal uw huisdier zelf ook minder misselijk zijn wanneer deze niet heeft gegeten en gedronken.
     
  • Uw huisdier wordt eerst in slaap gebracht, om vervolgens volledig onder narcose te gaan. Na de operatie kan uw huisdier uitslapen in onze recovery en mag uw hond Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen pas verlaten wanneer hij of zij zelfstandig kan staan en goed wakker is.
     
  • Na de operatie zal uw huisdier nog wel suf zijn en het liefste ergens rustig en warm gaan liggen. Begin met het geven van water. Indien dat goed gaat en er niet gebraakt wordt, kunnen er kleine beetjes eten gegeven worden. Afhankelijk van welke ingreep er uitgevoerd is, zal uw huisdier het rustig aan moeten doen. Dit zal natuurlijk uitgebreid aan u uitgelegd worden wanneer u uw huisdier komt ophalen. Indien er hechtingen verwijderd moeten worden, gebeurt dat minimaal 10 dagen na operatie.

Chirurgische ingreep bij Dierenkliniek Coppelmans

Heeft u vragen over onze chirurgische ingrepen of wilt u graag een afspraak maken bij onze dierenkliniek in Nuenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Dierenkliniek Coppelmans Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00040-7200862Route planen