Kosten inenten kat

Benieuwd naar de kosten voor het inenten van een kat? Bij Dierenkliniek Coppelmans lichten we u graag goed in van te voren.De kosten voor het inenten van uw kat

Wat gaat een kat inenten u kosten?

Aan een kat inenten zijn natuurlijk kosten verbonden. En hoewel de kosten van de vaccinatie van uw kat niet torenhoog zijn, kunt u het beter wel budgetteren, zodat er geen financiële verrassingen zijn. U geeft immers ook geld uit aan voer voor uw kat en allerlei leuke speeltjes waarmee u de kat overdag bezighoudt. Ook een lekker mandje bij de kachel of in de vensterbank mogen niet ontbreken. Zo zijn er eenmalige kosten wanneer u een kat in huis haalt en maandelijks of jaarlijks terugkerende kosten. En dus zijn de vaccinatie kosten van uw kat ook een vaste kostenpost.

Een kat inenten; de echte kosten

Wanneer u met een kitten voor vaccinaties naar de dierenkliniek komt, is het vaccinatieschema anders, dan wanneer u met een volwassen kat naar de kliniek komt. Kittens dienen in het eerste levensjaar vaker ingeënt te worden dan een kat:

  • Bij negen en twaalf weken dient een kitten tegen zowel de niesziekte als kattenziekte ingeënt te worden. De eerste vaccinatie kost 29.50 euro. Wilt u nog tegen andere ziektes extra vaccineren, dan kost dat in hetzelfde consult 20 euro extra per vaccinatie.Kat inenten kosten

Wat een kat inenten gaat kosten hangt dus af van de leeftijd waarop u de kat in huis verwelkomt.

Een oudere kat uit het asiel of een nieuwe kitten van de fokker?

Als u er eenmaal over uit bent, dat een kat het beste huisdier voor u is, dan volgt daarna de vraag wat voor kat u gaat halen. Wilt u een kitten van een bepaald ras van de fokker of maakt ras en leeftijd niet uit en gaat u naar het asiel? Bij de aanschaf van een kitten is het goed om altijd de gezondheid even te laten checken bij de dierenkliniek. Heeft u nog geen dierenkliniek op het oog en komt u uit de buurt van Eindhoven, Helmond of Geldrop? Maak dan kennis met Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Hier helpen ze u graag bij alle vragen over uw kat.

Maak een afspraak