Kosten inenten kat

Benieuwd naar de kosten voor het inenten van een kat? Bij Dierenkliniek Coppelmans lichten we u graag goed in van te voren.De kosten voor het inenten van uw kat

Wat kost het inenten van een kat?

Aan een kat inenten zijn natuurlijk kosten verbonden. Hoewel de kosten van de vaccinatie van uw kat niet torenhoog zijn, kunt u de vaccinaties voor uw kat beter wel budgetteren. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Het kopen van voer voor uw kat of maandelijks een nieuw speeltje zijn kosten waar u waarschijnlijk al rekening mee houdt. Maar de kosten van een inenting zijn ook zeker bedragen waar u rekening mee moet houden. Er bestaan eenmalige kosten wanneer u bijvoorbeeld een kat aanschaft en maandelijkse kosten als kattengrind en kattenvoer of jaarlijks terugkerende kosten als een gebitsreiniging. De vaccinatiekosten van uw kat behoren straks ook tot een vaste kostenpost. Wij leggen u verder uit hoe u zich hierop voorbereidt.

Een kat inenten: de echte kosten

Wanneer u met een kitten voor vaccinaties naar de dierenkliniek komt, is het vaccinatieschema anders dan wanneer u met een volwassen kat naar de kliniek komt. Kittens dienen in het eerste levensjaar vaker ingeënt te worden dan een volwassen kat:

  • Bij negen en twaalf weken dient een kitten tegen zowel de niesziekte als kattenziekte ingeënt te worden. De eerste vaccinatie kost €29,50 euro. Wilt u uw kat nog tegen andere ziektes extra vaccineren, dan kost dat in hetzelfde consult €20,00 euro extra per vaccinatie.Kat inenten kosten

De uiteindelijke kosten van het inenten van een kat hangt dus af van de leeftijd waarop u de kat in huis verwelkomt en de hoeveelheid inentingen die u wenst toe te dienen bij uw kat. 

Een oudere kat uit het asiel of een nieuwe kitten van de fokker?

Als u er eenmaal over uit bent dat een kat het beste huisdier voor u is, dan volgt de vraag: wat voor kat wil ik in huis halen? Wilt u een kitten van een bepaald ras van de fokker of maakt ras en leeftijd niet uit en gaat u naar het asiel om een kat een thuis te bieden? Bij de aanschaf van een kitten is het goed om altijd de gezondheid te laten checken bij de dierenkliniek. Houd er rekening mee dat katten zich snel hechten aan hun baasje. Denk er dus van tevoren goed over na of u echt klaar bent om een kat als huisdier te nemen. Katten vinden het namelijk niet fijn als zij na drie maanden in het asiel belanden. 

Kom langs bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen

Wilt u uw kant laten inenten door een gespecialiseerde dierenarts? Heeft u nog geen dierenkliniek op het oog en komt u uit de buurt van Eindhoven, Helmond of Geldrop? Maak dan kennis met Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Hier helpen wij u graag bij alle vragen over uw kat. Maak een afspraak door te bellen naar 040-7200862 of stuur een e-mail naar info@dierenkliniekcoppelmans.nl. Dierenkliniek Coppelmans beschikt over de beste dierenartsen en dierenartsassistenten om de beste zorg aan uw kat te geven.

Maak een afspraak