Rabiës vaccinatie hond

Meer informatie nodig over een rabiës vaccinatie voor uw hond? Dierenkliniek Coppelmans helpt u graag verder.

Plan tijdig de rabiës vaccinatie van uw hond inRabiës vaccinatie voor uw hond

Een rabiës vaccinatie voor de hond voorkomt veel problemen. Rabiës is een andere naam voor hondsdolheid en gelukkig komt dit in Nederland bijna alleen nog maar voor, als er een hond uit een ander land mee terug wordt genomen naar Nederland. Bent u in het buitenland en ziet u een schattig hondje dat u niet kunt weerstaan? Kom dan bij terugkomst in Nederland direct naar de dierenkliniek om een check uit te voeren en eventuele verdere besmettingen te voorkomen. Besmetting vindt namelijk plaats door het rabiësvirus dat zich via het speeksel verspreidt. Dit speeksel kan van honden, maar ook van andere zoogdieren zijn, zoals apen, vleermuizen, vossen of katten. Het is ook besmettelijk voor de mens die met het speeksel in aanraking komt. Dit kan in alle gevallen door:

  • Krabben
  • Bijten
  • Likken.

Wanneer heeft uw hond uw kleine kinderen nog eens lief een lik gegeven bij thuiskomst uit school?

Wat is het effect van een rabiës vaccinatie bij uw hond?

Inenting tegen rabiës zorgt ervoor dat uw hond bestand is tegen het rabiësvirus. Wanneer u van plan bent om naar het buitenland te gaan, is een rabiës vaccinatie bij de hond verplicht. Laat u daarom goed informeren over het moment van inenten bij de verschillende landen die u wilt bezoeken. De rabiës vaccinatie kosten vallen gelukkig mee. U bent ongeveer dertig euro kwijt voor de eerste keer inenting tegen rabiës. Mocht u vaker naar het buitenland gaan met uw hond, dan zijn de rabiës vaccinatie kosten bij een herhaalbezoek ongeveer twintig euro.

Bekijk tarieven

Meer informatie over rabiës

Wilt u meer weten over rabiës of over de rabiës vaccinatie kosten bij uw hond? Neemt u dan gerust contact op met Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Het deskundige team van dierenartsen en dierenartsassistenten staat graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Voor kennismaking of een afspraak kunt u bellen of e-mailen met de kliniek. Natuurlijk kunt u ook bij de dierenkliniek langsgaan. Ook vanuit Eindhoven, Helmond of Geldrop is de kliniek snel te bereiken. Binnen een kwartiertje staat u bij tuincentrum Coppelmans voor de deur, waarin de dierenkliniek gevestigd is. Tot gauw.