Hondentandarts

Op zoek naar een hondentandarts? Dierenkliniek Coppelmans biedt verschillende diensten aan voor uw hond, waaronder een behandeling van zijn tanden.

Met uw hond naar de hondentandarts Hondentandarts voor alle gebitsproblemen van uw hond

Wellicht heeft u er nog niet eerder van gehoord: de hondentandarts. U ontkomt er vaak niet aan deze te bezoeken met uw trouwe viervoeter. Honden zijn vrolijke en speelse dieren die graag op van alles en nog wat kauwen en bijten. Dat heeft u wellicht gemerkt toen u uw pup voor het eerst alleen thuis liet en u bij thuiskomst een ravage aantrof. U had het gedeelte waar de pup mocht komen prima afgebakend, dacht u, maar uw pup is daar toch uit ontsnapt en heeft met allerlei spullen gespeeld waar hij niet aan had mogen komen. Het hele huis ligt bezaaid met pennen, de strijkbout is van de strijkplank getrokken en de netjes opgeborgen kabel van uw laptop ligt in drie delen midden in de woonkamer. Dit lijkt misschien nog weinig effect op de tanden van uw hond te hebben. Maar de trend is gezet.

Waarom een bezoek brengen aan de hondentandarts?

Als uw hond blijft bijten op zaken die hij binnen of buiten tegenkomt, dan hebben de tanden en kiezen van uw hond hieronder te lijden. Hoektanden breken mogelijk afof tandwortels komen bloot te liggen. Gelukkig bestaat er dan zoiets als tandheelkunde voor uw hond. Er is voor diverse kwalen ook verschillende oplossingen:

  • Het trekken van de tand
  • Het behandelen van het wortelkanaal
  • Het reinigen van het gebit voorkomt ontstekingenHondentandarts

Hoe merkt u dat uw hond last heeft van zijn gebit?

Honden vertellen u niet zomaar dat zij last hebben van hun gebit. Honden hebben soms flink last van hun gebit en gedragen zich mogelijk ook anders door de pijn die zij voelen. Het observeren van uw hond en het constateren van ander gedrag, levert u dus veel informatie op voor een bezoek aan de hondentandarts.

  • Merkt u dat uw hond zich de laatste tijd anders gedraagt?
  • Heeft uw hond veel minder eetlust?

Neem dan contact op met onze dierenkliniek in Nuenen en maak een afspraak bij de dierentandarts.

Tandheelkunde voor uw hond

In Nuenen kunt u bij de hondentandarts terecht voor specialistische gebitsbehandelingen voor uw hond. Ook vanuit Geldrop, Eindhoven en Helmond bent u dus van harte welkom met uw huisdier. Kom gerust langs of maak een afspraak. Wij informeren u graag verder over wat tandheelkunde voor het gebit van uw hond betekent. Bel naar onze kliniek en maak een afspraak.

Maak een afspraak