Hondentandarts

Op zoek naar een hondentandarts? Dierenkliniek Coppelmans biedt verschillende diensten aan voor uw hond, waaronder een behandeling van zijn tanden.

Met uw hond naar de hondentandarts Hondentandarts voor alle gebitsproblemen van uw hond

Wellicht heeft u er nog niet eerder van gehoord, van de hondentandarts, maar u ontkomt vaak niet aan deze te bezoeken met uw viervoeter. Honden zijn vrolijke en speelse dieren, die graag op van alles en nog wat kauwen en bijten. Dat heeft u helaas kunnen merken toen u uw pup voor het eerst alleen thuis liet en u bij thuiskomst een ravage aantrof. U had het gedeelte in huis waar de pup mocht komen prima afgebakend, dacht u, maar uw pup is daar toch uit ontsnapt en heeft met allerlei spullen gespeeld waar hij niet aan had mogen komen. Het hele huis ligt bezaaid met pennen, de strijkbout is van de strijkplank getrokken en de netjes opgeborgen kabel van uw laptop ligt in drie delen midden in de woonkamer. Dit lijkt misschien nog weinig effect op de tanden van uw hond te hebben. Maar de trend is gezet.

Waarom een bezoek brengen aan de hondentandarts?

Als uw hond blijft bijten op zaken die hij binnen of buiten tegenkomt, dan hebben de tanden en kiezen van uw hond hieronder te lijden. Hoektanden kunnen afbreken of tandwortels komen bloot te liggen. Gelukkig bestaat er dan zoiets als tandheelkunde voor uw hond. Er zijn voor diverse kwalen ook verschillende oplossingen:

  • Het trekken van de tand
  • Het behandelen van het wortelkanaal
  • Soms is ook het reinigen van het gebit goed om ontstekingen voor te zijn.Hondentandarts

Uw hond kan u dit natuurlijk niet vertellen, maar hij kan flink last van zijn gebit hebben en zich ook anders gaan gedragen door de pijn die hij voelt. Het observeren van uw hond en het constateren van ander gedrag, kan u dus veel informatie opleveren voor een bezoek aan de hondentandarts.

Tandheelkunde voor uw hond

In Nuenen kunt u bij de hondentandarts terecht voor specialistische gebitsbehandelingen voor uw hond. Ook vanuit Geldrop, Eindhoven en Helmond bent u dus van harte welkom met uw huisdier. Kom gerust langs of maak een afspraak. Wij informeren u graag verder over wat tandheelkunde voor het gebit van uw hond kan betekenen.

Maak een afspraak