Voeding

Goede voeding is erg belangrijk voor het konijn. Van hooi kunnen ze nooit genoeg krijgen. Groenvoer mag altijd met mate bijgevoerd worden. De meeste konijnen krijgen ook nog brokjes te eten. Het beste zijn lucerne korrels (groene, zonder de kleurtjes) omdat de konijnen hieruit niet kunnen selecteren en zodoende alleen maar hele gezonde korrels binnen krijgen. Het beste is om niet meer dan 20 gram per kg. lichaamsgewicht te voeren, anders gaan ze vervetten, met bijkomende problemen voor de gezondheid.

Coprofagie

Coprofagie is iets specifieks voor konijnen. De inhoud van de blinde darm wordt in trosjes van kleine donkere keutels omhuld met wat slijm uitgepoept en weer opgegeten door het konijn, recycling dus! Door deze heropname voldoet het konijn zelf voor 20% aan zijn eiwitbehoefte en voor 100% aan zijn behoefte aan Vitamine B en K.

Critical Care voeding

In de dierenkliniek van Coppelmans kunt u ook terecht voor speciale voeding voor konijnen die weinig of niet willen eten. Deze konijnenvoeding is van het merk Critical Care. Het percentage vezels bedraagt meer dan 25%. Critical Care sluit zowel qua smaak als in samenstelling het dichtst aan bij het natuurlijke dieet van konijnen.

Gezelschapsdieren