Faciliteiten

Wij hebben diverse faciliteiten bij Dierenkliniek Coppelmans. Bij Dierenkliniek Coppelmans is uw huisdier altijd aan het juiste adres. Dit uit zich in zowel preventieve als curatieve zorg van hoog niveau. Bij de behandeling van elke aandoening staat de patiënt centraal. In onze praktijk beschikken we over enkele faciliteiten die we kunnen gebruiken bij de behandeling van uw dier. Hieronder een klein overzicht. Mocht u vragen hebben, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. 

Digitale röntgen

Onze kliniek in Nuenen heeft de beschikking over een digitaal röntgen toestel. Hiermee kunnen we zeer duidelijke röntgenfoto’s maken en deze direct aan de patiëntenkaart koppelen. Ook het doorsturen van de foto’s naar de specialist voor extra overleg of een second opinion gaat snel en efficiënt. Wilt u zelf over de röntgenfoto’s beschikken? Ook dat is geen probleem. Wij kunnen ze via mail aan u versturen.

Echografie

Onze kliniek in Nuenen beschikt over een modern echografie toestel. Met deze techniek kunnen we door de huid heen de organen en eventuele afwijkingen in beeld brengen. Dit een is een snelle en zeer informatieve techniek. Hiervoor leggen we uw huisdier op de rug in een zacht kussen. Sommige huisdieren hebben hiervoor eerst een sedatie nodig. Door middel van echografie kunnen we veel aandoeningen opsporen.

Veel voorkomende onderzoeken middels echografie zijn: hart, milt, lever, nieren, blaas, baarmoeder en ook drachtecho's komen veelvuldig voor.

Laboratorium onderzoek

Door middel van laboratorium onderzoek kunnen we veel afwijkingen opsporen en analyses maken. We beschikken over een eigen laboratorium in onze kliniek, wat zorgt voor snelle en betrouwbare resultaten. Een overzicht van de mogelijkheden van ons laboratorium:

  • Bloedanalyse. Voor onderzoek van orgaanfuncties en het opsporen van ontstekingen en andere bloedafwijkingen. Hiervoor hebben we de beschikking over ""Idexx"" state of the art bloedanalyse apparatuur.
  • Urine analyse. Urine kan in een vroeg stadium al veel vertellen over het wel of niet goed functioneren van het lichaam.
  • Ontlasting onderzoek. Voor de controle op wormen en andere parasieten.
  • Microscopisch onderzoek. Door middel van een oor-/huid- of vachtmonster controleren we uw huisdier op bacteriën, gisten, schimmels en parasieten. Ook gebruiken we de microscoop voor urine- en ontlastingsonderzoek.

Alle bepalingen en testen die we niet in ons eigen laboratorium kunnen analyseren, sturen we door naar een extern laboratorium.

Opname

Soms is het nodig dat uw huisdier in onze kliniek wordt opgenomen om zo de beste zorg te kunnen verlenen en een optimaal herstel te kunnen garanderen. Opname kan bijvoorbeeld gewenst zijn na een operatie of als uw huisdier nog een infuus nodig heeft. Mocht uw huisdier voor langere tijd opgenomen moeten worden, dan sturen wij u door naar Boschhoven Kliniek voor Dieren in Leende. Zij beschikken over een gescheiden honden en katten opname met 24 uurs faciliteiten. Tijdens de opname staat uw huisdier natuurlijk onder de observatie van ons team.