Parasieten

Parasieten zijn hartstikke vervelend voor uw kat. Gelukkig bent u bij Dierenkliniek Coppelmans op het juiste adres om parasieten te bestrijden en te voorkomen bij uw kat. Wij zorgen er samen met u voor dat uw kat vrij blijft van parasieten. Dit is fijn voor u, maar nog fijner voor uw kat. 

Parasieten_Dierenkliniek Coppelmans

Veel gestelde vragen over parasieten bij katten

 • Komen vlooien voor in de winter?
  Binnenshuis zijn vlooien niet seizoensgebonden. De temperatuur met de verwarming aan en de hoge luchtvochtigheid zijn ideale omstandigheden om het hele jaar door vlooien eitjes te laten ontpoppen tot volwassen vlooien.

  Buitenshuis is tegenwoordig de kans op een vlooienbesmetting ook steeds langer aanwezig door het vochtige klimaat in Nederland, maar ook door de gematigde temperaturen in herfst en winter. Dit geldt ook voor een tekenbesmetting.
   
 • Hoe bescherm ik mijn kat tegen vlooien en teken?
  Bij laag risico gebieden volstaat een regelmatige controle van de vacht van uw kat met een kam. Maar bij een gemiddeld tot hoog risicogebied (struiken, hoog gras, bos) is een preventieve behandeling met pipetten (maand werkzaam), tabletten of halsband (7-8 maanden werkzaam) aan te bevelen.
   
 • Kunnen vlooien en teken ziektes overdragen op mijn kat?
  Naast de ontstekingen en jeuk die vlooien en teken veroorzaken, brengen ze ook ziektes over. Bijvoorbeeld niesziekte, bartonella, lintworm (door vlooien) en Lyme (door teken). Gaat u op reis met uw kat, kunnen buitenlandse parasieten ook andere (en ernstige) ziektes overbrengen omdat daar een ander klimaat heerst.
   
 • Wat kan ik nog meer doen bij ziektes die overgedragen worden door parasieten?
  Het is dus naast een goede preventie voor parasieten ook belangrijk om regelmatig goed te ontwormen met een breed werkend ontwormingsmiddel en bij hoge infectiedruk met teken is het zelfs mogelijk om te vaccineren tegen de ziekte van Lyme. Voor reizen naar het buitenland hebben wij een aantal aanvullende adviezen, die u vindt onder het kopje ‘reizen met uw huisdier’.

Parasieten_Dierenkliniek Coppelmans

Behandeling tegen parasieten bij Dierenkliniek Coppelmans

In onze kliniek vindt u steeds de meest nieuwe effectieve producten tegen vlooien, luizen, teken, mijten en wormen, zodat er een goede bescherming kan plaatsvinden en resistentie zich niet kan ontwikkelen. De behandelingen verschillen per parasiet en natuurlijk per kat. Om uw kat te laten behandelen voor parasieten, kunt u het beste van tevoren een afspraak maken. Op deze manier weet u zeker dat u terecht kunt en die vervelende beestjes snel bij uw kat weg zijn. 

Jaarlijkse controle en vaccinatie

Om te voorkomen dat uw kat last krijgt van parasieten, is het vooral erg belangrijk dat uw kat een jaarlijkse controle en vaccinatie krijgt. Op deze manier kunnen wij de gezondheid van uw kat bekijken en eventuele parasieten direct bestrijden. Door jaarlijks de gezondheid van uw kat te bekijken kunnen er veel ziektes op tijd worden opgespoord. 

Heeft uw kat ook last van parasieten? Neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Daarnaast kunt u ons natuurlijk ook altijd benaderen voor vragen. Wij zorgen er graag samen met u voor dat uw kat vrij is van parasieten!

Dierenkliniek Coppelmans Vandaag zijn wij helaas gesloten040-7200862Route plannen

Gezelschapsdieren