Sterilisatie & castratie

U kunt bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen terecht voor zowel castratie als sterilisatie behandelingen voor uw huisdier. Wanneer u graag een behandeling voor uw huisdier zou willen inplannen, verzoeken wij u vriendelijk om eerst even contact met de dierenkliniek op te nemen om een afspraak te maken.

Castrastie

Bij Dierenkliniek Coppelmans kunt u uw huisdier laten castreren. Castratie is een ingreep die bij heel veel mannelijke dieren gebeurd. Bij de castratie bij de kater worden de testikels verwijderd en worden er bijna geen mannelijke hormonen meer geproduceerd.

De belangrijkste redenen om uw kater te laten castreren zijn:

  • Minder neiging om weg te lopen;
  • Voorkomen van sproeigedrag;
  • Niet meer kunnen zorgen voor nakomelingen;
  • Minder vechten.

De beste leeftijd om uw kater te castreren is rond de leeftijd van zeven maanden, oftewel wanneer de kater “vlaggetjes” gaat uitzetten. Wanneer u uw kat rond deze tijd laat castreren, zal dit ook het beste effect op het gedrag van uw kat hebben. Wanneer u uw kat veel later zal castreren, kan een deel van het gedrag al aangeleerd zijn en zal castratie mogelijk minder effect hebben. Hier zult u rekening mee moeten houden.

Sterilisatie & castratie_Dierenkliniek Coppelmans

Sterilisatie

Ook kunt u bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen uw huisdier laten steriliseren. Bij de sterilisatie worden, onder algehele narcose, alleen de eierstokken bij de poes verwijderd. Hierdoor kan de poes niet meer krols worden. De baarmoeder wordt, als daar geen aanleiding toe is, niet weggehaald.

De belangrijkste redenen om uw kat te laten steriliseren zijn:

  • Geboortebeperking;
  • Preventie van krolsheid;
  • Preventie van baarmoederontsteking.

Sterilisatie veroorzaakt een wijziging in de hormonale huishouding. Dit zal van invloed zijn op het eet gedrag en de energiebehoefte van de kat. Er is een mogelijkheid dat uw poes na de ingreep kan aankomen, dit is wel handig om als eigenaar rekening mee te houden. Zo kan overgewicht voorkomen worden.

Sterilisatie & castratie_Dierenkliniek Coppelmans

Sterilisatie & castratie bij Dierenkliniek Coppelmans

Bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen vinden we het belangrijk om u vooraf een goede voorlichting te geven. Daarnaast bieden wij ook goede nazorg voor uw huisdier. Heeft u nog vragen? Stel deze gerust! U kunt natuurlijk ook gelijk een afspraak maken. Onze openingstijden en contactgegevens kunt u vinden op onze contactpagina

Gezelschapsdieren