Sterilisatie & castratie

U kunt bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen terecht voor zowel castratie- als sterilisatiebehandelingen voor katten. Wilt u uw kat laten castreren of uw poes laten steriliseren? Neem dan telefonisch contact met ons op om een afspraak in te plannen. Onze dierenkliniek is al jarenlang uw professionele dierenarts in de buurt. 

Neem contact op

 

Castrastie

Laat uw kat casteren bij Dierenkliniek Coppelmans. Castratie is een ingreep die wij bij heel veel mannelijke dieren uitvoeren. Bij een castratiebehandeling verwijdert onze dierenarts de testikels van uw kat waardoor hij bijna geen mannelijke hormonen meer aanmaakt. De belangrijkste redenen om uw kater te laten castreren zijn:

  • Minder neiging om weg te lopen;
  • Voorkomen van sproeigedrag;
  • Niet meer kunnen zorgen voor nakomelingen;
  • Minder vechten.

De beste leeftijd om uw kater te castreren is rond de leeftijd van zeven maanden, oftewel wanneer de kater “vlaggetjes” gaat uitzetten. Wanneer u uw kat rond deze tijd laat castreren, heeft dit ook het beste effect op het gedrag van uw kat. Wanneer u uw kat veel later laat castreren, kan een deel van het gedrag al aangeleerd zijn en zal castratie mogelijk minder effect hebben. Hier moet u rekening mee houden.

Sterilisatie & castratie_Dierenkliniek Coppelmans

Sterilisatie

Bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen steriliseren wij ook poezen. Bij een sterilisatiebehandeling verwijdert de dierenarts onder algehele narcose, de eierstokken bij de poes. Hierdoor kan de poes niet meer krols worden. De dierenarts laat de baarmoeder, als daar geen aanleiding toe is, met rust. De belangrijkste redenen om uw kat te laten steriliseren zijn:

  • Geboortebeperking;
  • Preventie van krolsheid;
  • Preventie van baarmoederontsteking.

Sterilisatie veroorzaakt een wijziging in de hormonale huishouding. Dit is van invloed op het eetgedrag en de energiebehoefte van de kat. Er is een mogelijkheid dat uw poes na de ingreep aankomt. Houd hier als eigenaar rekening mee. Zo voorkomt u overgewicht bij uw kat.

Sterilisatie & castratie_Dierenkliniek Coppelmans

Sterilisatie & castratie bij Dierenkliniek Coppelmans

Bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen vinden we het belangrijk om u vooraf goede in te lichten over de behandeling en de kosten daarvan. Bent u benieuwd wat een castratie- of sterilisatiebehandeling kost? Neem alvast een kijkje op onze tarievenpagina. Daarnaast bieden wij ook goede nazorg voor uw huisdier. Heeft u nog andere vragen? Stel deze gerust! Maak een afspraak door te bellen met onze kliniek in Nuenen, nabij Eindhoven. Onze openingstijden en contactgegevens vindt u op onze contactpagina

Bekijk openingstijden

Gezelschapsdieren