Sterilisatie & castratie

Bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen voeren wij zowel castratie- als sterilisatiebehandelingen bij honden uit. Wilt u uw hond laten castreren of steriliseren? Neem dan contact op met onze dierenpraktijk nabij Eindhoven voor een castratie- of sterilisatiebehandeling voor uw hond. Onze professionele dierenartsen voeren deze behandeling met zorg uit. 

Castrastie hond

Laat uw hond castreren bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Castratie is een ingreep die vaak gebeurt bij reuen. Bij een castratiebehandeling verwijdert de dierenarts de testikels waardoor de hond bijna geen mannelijke hormonen meer produceert. Hierdoor is er geen kans meer dat uw reu een teef bezwangert.

Waarom castreren hond

De belangrijkste redenen om uw hond te laten castreren zijn:

  • Minder neiging om weg te lopen;
  • Minder dominant gedrag;
  • Niet meer kunnen zorgen voor nakomelingen.

Wanneer castreren hond

De beste leeftijd om uw hond te castreren is, afhankelijk van het ras, rond de leeftijd van één jaar. Wanneer u uw hond rond deze tijd castreert, heeft dit ook het beste effect op het gedrag. Wanneer u veel later castreert, kan een deel van het gedrag al angeleerd zijn en zal castratie mogelijk minder effect hebben.

Castratie hond kosten

Wilt u uw hond laten castreren door één van onze ervaren dierenartsen? Maak een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. De kosten voor het castreren van uw reu variëren per hond. Een casstratiebehandeling van een kleine hond (tot 10 kg) kost minder dan het castreren van een hond tussen de 50-60 kg. Voor alle actuele tarieven verwijzen wij u graag naar onze tarievenpagina. Prijswijzigingen voorbehouden.

Bekijk tarieven

 

 

Sterilisatie & castratie_Dierenkliniek Coppelmans

Sterilisatie hond

Ook voor sterilisatie van uw teefje komt u naar Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Bij de sterilisatie verwijdert de dierenarts, onder algehele narcose, de eierstokken. Hierdoor kan de hond niet meer loops worden. De dierenarts laat, mits er geen aanleiding toe is, altijd de baarmoeder zitten. Mochten er complicaties in de baarmoeder voorkomen, overlegt de dierenarts met het baasje om ook de baarmoeder te verwijderen.

Waarom hond steriliseren

De belangrijkste redenen om uw teef te laten steriliseren zijn:

  • Geboortebeperking;
  • Preventie van melklijsttumoren;
  • Preventie van loopsheid;
  • Preventie van baarmoederontsteking.

Melklijsttumor bij hond

Melklijsttumoren ontstaan op latere leeftijd bij honden. Elke keer dat de hond een loopsheidcyclus doorloopt, activeren de kliercellen van de melklijsten zich. Op latere leeftijd kunnen die kliercellen ontsporen en gaan ze agressief delen, wat zorgt voor het ontstaan van een melklijsttumor. Deze kunnen of goedaardig of kwaadaardig zijn. Sterilisatie zorgt voor het stoppen van de loopsheidcyclus en een sterke afname van de kans op melklijsttumoren. Indien de teef gesteriliseerd wordt voor de tweede loopsheid, is de kans op melklijsttumoren met een factor 7 gedaald.

Baarmoederontsteking bij hond

Baarmoederontsteking ontstaat door het slechter functioneren van de baarmoeder op latere leeftijd. Elke keer als een teef loops wordt, maakt de baarmoeder zich klaar voor een eventuele dracht. Komt er geen dracht, dan gaat de baarmoeder in rust. Wanneer dit proces niet goed verloopt, kan er een etterige levensbedreigende ontsteking ontstaan in de baarmoeder. Het beste is dan de baarmoeder te verwijderen. Gesteriliseerde teefjes hebben geen cyclus meer en dus ook geen kans meer op een baarmoederontsteking.

Tegenwoordig kunnen wij naast de conventionele sterilisatie met een snede in de buik, ook steriliseren met een kijkoperatie, wat diverse voordelen biedt t.o.v. de klassieke operatie. U leest er alles over op de pagina over steriliseren met een kijkoperatie.

Sterilisatie & castratie_Dierenkliniek Coppelmans

Sterilisatie hond kosten

Wilt u uw hond laten steriliseren bij Dierenkliniek Coppelmans? Ons ervaren team van dierenartsen voert deze behandeling regelmatig uit. Bij ons is uw hond in veilige handen. De kosten van het steriliseren van uw hond hangen van het gewicht van uw teef af. Ook hangt het ervan af of u uw hond wilt laten opereren via een snede in de buik of via een kijkoperatie. De kosten voor het steriliseren van uw hond vindt u op de pagina met tarieven. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Bekijk tarieven

 

Sterilisatie & castratie bij Dierenkliniek Coppelmans

Bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen vinden we het belangrijk om u als baasje vooraf goede voorlichting te geven. Daarnaast dragen wij ook zorg voor de nazorg van een castratie- of sterilisatiebehandeling van uw huisdier. Heeft u nog vragen? Stel deze gerust! Onze openingstijden en contactgegevens vindt u op onze contactpagina

Bekijk openingstijden

Dierenkliniek Coppelmans Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00040-7200862Route plannen