Sterilisatie & castratie

U kunt bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen terecht voor zowel castratie als sterilisatie behandelingen voor uw huisdier. Wanneer u graag een castratie- of sterilisatiebehandeling voor uw huisdier wilt, neemt u het beste contact met onze dierenkliniek op om een afspraak te maken. 

Castrastie hond

Bij Dierenkliniek Coppelmans laat u uw huisdier castreren. Castratie is een ingreep die bij reuen vaker gebeurt. Bij de castratie worden de testikels verwijderd en worden er bijna geen mannelijke hormonen meer geproduceerd. Hierdoor is er geen kans meer dat uw reu een teef bezwangert.

Waarom castreren hond

De belangrijkste redenen om uw huisdier te laten castreren zijn:

  • Minder neiging om weg te lopen;
  • Minder dominant gedrag;
  • Niet meer kunnen zorgen voor nakomelingen.

Wanneer castreren hond

De beste leeftijd om uw hond te castreren is, afhankelijk van het ras, rond de leeftijd van een jaar. Wanneer rond deze tijd gecastreerd wordt, zal dit ook het beste effect op het gedrag hebben. Wanneer veel later gecastreerd wordt, kan een deel van het gedrag al aangeleerd zijn en zal castratie mogelijk minder effect hebben.

Castratie hond kosten

Wilt u uw hond laten castreren door één van onze ervaren dierenartsen? Maak een afspraak via het afspraakformulier op de website of neem telefonisch contact met ons op. De kosten voor het castreren van uw reu variëren per hond. Een casstratiebehandeling van een kleine hond (tot 10 kg) kost €131,50, het castreren van een hond tussen de 50-60 kg kost €230,50. Voor alle tarieven verwijzen wij u naar de pagina over tarieven.

Sterilisatie & castratie_Dierenkliniek Coppelmans

Sterilisatie hond

Ook voor sterilisatie komt u naar Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Bij de sterilisatie verwijdert de dierenarts, onder algehele narcose, alleen de eierstokken bij uw teef. Hierdoor kan de hond niet meer loops worden. De baarmoeder laat de dierenarts zitten, mits er geen complicaties in de baarmoeder zitten.

Waarom hond steriliseren

De belangrijkste redenen om uw huisdier te laten steriliseren zijn:

  • Geboortebeperking;
  • Preventie van melklijsttumoren;
  • Preventie van loopsheid;
  • Preventie van baarmoederontsteking.

Melklijsttumor bij hond

Melklijsttumoren ontstaan op latere leeftijd bij honden. Elke keer dat de hond een loopsheidcyclus doorloopt, activeren de kliercellen van de melklijsten zich. Op latere leeftijd kunnen die kliercellen ontsporen en gaan ze agressief delen, wat zorgt voor het ontstaan van een melklijsttumor. Deze kunnen of goedaardig of kwaadaardig zijn. Sterilisatie zorgt voor het stoppen van de loopsheidcyclus en een sterke afname van de kans op melklijsttumoren. Indien de teef gesteriliseerd wordt voor de tweede loopsheid, is de kans op melklijsttumoren met een factor 7 gedaald.

Baarmoederontsteking bij hond

Baarmoederontsteking ontstaat door het slechter functioneren van de baarmoeder op latere leeftijd. Elke keer als een teef loops wordt, maakt de baarmoeder zich klaar voor een eventuele dracht. Komt er geen dracht, dan gaat de baarmoeder in rust. Wanneer dit proces niet goed verloopt, kan er een etterige levensbedreigende ontsteking ontstaan in de baarmoeder. Het beste is dan de baarmoeder te verwijderen. Gesteriliseerde teefjes hebben geen cyclus meer en dus ook geen kans meer op een baarmoederontsteking.

Tegenwoordig kunnen wij naast de conventionele sterilisatie met een snede in de buik, ook steriliseren met een kijkoperatie, wat diverse voordelen biedt t.o.v. de klassieke operatie. U leest er alles over op de pagina over steriliseren met een kijkoperatie.

Sterilisatie & castratie_Dierenkliniek Coppelmans

Sterilisatie hond kosten

Wilt u uw hond laten steriliseren bij Dierenkliniek Coppelmans? Ons ervaren team van dierenartsen voert deze behandeling regelmatig uit. Bij ons is uw hond in veilige handen. De kosten van het steriliseren van uw hond hangen van het gewicht van uw teef af. Ook hangt het ervan af of u uw hond wilt laten opereren via een snede in de buik of via een kijkoperatie. De kosten voor het steriliseren van uw hond vindt u op de pagina met tarieven. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Sterilisatie & castratie bij Dierenkliniek Coppelmans

Bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen vinden we het belangrijk om u vooraf een goede voorlichting te geven. Daarnaast bieden wij ook goede nazorg voor uw huisdier. Heeft u nog vragen? Stel deze gerust! U kunt natuurlijk ook gelijk een afspraak maken. Onze openingstijden en contactgegevens kunt u vinden op onze contactpagina

Dierenkliniek Coppelmans Vandaag geopend van 09:30 t/m 17:00040-7200862Route plannen