Gezondheidscontrole en vaccinatie

Bij Cavia’s is het mogelijk om preventief te enten tegen de bacterie bordetella bronchiseptica. Wij bieden deze vaccinatie aan in combinatie met een gezondheidscontrole. Voor cavia’s is er geen officieel geregistreerde entstof, maar de bacterie is dezelfde die ook bij andere diersoorten ziekte kan geven. Tijdens onderzoek naar de vaccins die beschikbaar zijn voor honden en varkens zijn deze in het laboratorium uitvoerig getest op cavia’s. De entstoffen zijn bewezen werkzaam en veilig.

De meeste cavia’s hebben in het najaar en in het voorjaar een dip in de weerstand die wordt veroorzaakt door het veranderen van het dag/ nacht ritme en zijn dan juist gevoeliger voor ziektekiemen. De beste tijd om te vaccineren is de periode voorafgaand aan de risicoperiodes. De vaccinatie is één jaar werkzaam en dient jaarlijks herhaald te worden. De vaccinatie kan bij jonge dieren al gegeven worden vanaf de leeftijd van een week of 5 tot 6, mits ze gezond zijn en goed op gewicht.

Heeft u nog vragen over het vaccineren van uw dieren of wilt u een afspraak maken dan helpen wij u graag.

Indien uw cavia of knaagdier klachten heeft van andere aard valt dit niet onder de basisgezondheidscontrole en brengen wij hiervoor een consult in rekening boven op de prijs van de vaccinatie.

Gezelschapsdieren