Hond steriliseren Nuenen

De hond laten steriliseren is heel belangrijk. Dit kan nu in Nuenen, bij Dierenkliniek Coppelmans.

Laat uw hond steriliseren bij ons in NuenenHond steriliseren in Nuenen

Bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen kunt u uw hond laten steriliseren. De sterilisatie van uw hond vindt plaats onder algehele narcose. Op deze manier heeft uw hond het minst last van de operatie. Sterilisatie bij een hond heeft vele voordelen en ook enkele nadelen. Gevaren die op de loer liggen zijn:

  • Soms verandert de vacht van uw hond.
  • De eetlust kan ook groter worden.
  • Het energieniveau kan juist lager worden.
  • Heel af en toe treedt na sterilisatie urineverlies op. Dit kan tot ver na het moment van de ingreep gebeuren.

Houd uw hond daarom dus goed in de gaten en kom langs om eventuele problemen te bespreken, indien deze zich voordoen. De voordelen wegen namelijk veel zwaarder dan de nadelen. Uw hond loopt veel minder kans op tumoren, schijndracht en baarmoederontstekingen. Ze wordt niet meer loops en er kan dus ook geen nestje met pups meer komen. Hiervan dient u zich goed bewust te zijn, voordat u de sterilisatie laat uitvoeren.

Bekijk tarieven voor sterilisatie hond

Het beste moment om uw hond te laten steriliseren in NuenenLaat uw hond steriliseren bij ons in Nuenen

Voor het moment van de sterilisatie van uw hond kunt u het best voor de eerste loopsheid gaan zitten. Het formaat van uw hond bepaalt ongeveer wanneer uw hond voor het eerst loops zal gaan worden. Bij kleinere honden kan dit al vanaf 6 maanden oud zijn, bij grote honden kan het ook pas voor het eerst na het eerste jaar gebeuren. Daarom adviseren wij u om rond de leeftijd van vijf of zes maanden uw hond te laten steriliseren. U bent er dan op tijd bij.

Het verschil tussen een gewone en een laparoscopische sterilisatie

Bij een laparoscopische sterilisatie wordt gebruik gemaakt van een kijkoperatie. Dit betekent dat uw hond enkel een paar kleine gaatjes in de buik heeft en deze geen grote hechtingen zullen opleveren die kunnen gaan irriteren. Uw hond hoeft geen bescherming te dragen om van de hechtingen af te blijven en de ingreep is zo minimaal, dat er geen speciale rust na de operatie meer nodig is. Niet in de kliniek, maar ook niet thuis. Voor beide soorten sterilisaties kunt u vanuit Eindhoven, Geldrop en Helmond bij onze dierenkliniek in Nuenen terecht. 

Maak vandaag nog een afspraak