Aanschaf puppy/hond

Droomt u ook van het aanschaffen van een puppy/hond? Houd er dan rekening mee dat er veel komt kijken bij de aanschaf en opvoeding van een puppy. Ook wanneer u een oudere hond zou willen aanschaffen is het belangrijk om hier vooraf goed over na te denken. Dierenkliniek Coppelmans, gelegen in Nuenen, heeft daarom een aantal tips voor u op een rijtje gezet die u zullen helpen in het maken van een keuze. Heeft u nog vragen over de aanschaf van een puppy of hond? Neem dan gerust contact met ons op.

Aanschaf puppy/hond | Dierenkliniek Coppelmans

Waar moet ik rekening mee houden bij de aanschaf van een hond of puppy?

Dierenkliniek Coppelmans heeft de onderstaande tips voor u:

  • Kiest u voor een hond uit een particulier huishouden of uit het asiel? Let op dat u uw puppy niet aanschaft bij een broodfokker!
  • Welke kosten brengt de hond met zich mee? Denk aan eten en vaccinaties, maar ook aan de extra kosten bij eventuele ziekte.
  • Heeft u de tijd om de hond genoeg aandacht te geven en drie keer per dag uit de laten? Niet alleen nu, maar ook over 10-15 jaar hoort de hond nog bij uw gezin.
  • Past het type hond bij uw gezin? Verdiep u in het ras en de gedragseigenschappen van de hond, zodat u kiest voor een type dat bij uw gezin past.
  • Welke voorbereidingen moeten we treffen? Zorg dat de hond een eigen plekje in huis krijgt en haal in ieder geval vooraf al voer, voeder- en drinkbak, riem, mand, speeltjes en borstel in huis.

Chippen en vaccinaties

In Nederland is het verplicht dat alle honden gechipt worden. Alle pups vanaf zeven weken moeten gechipt worden. Let hier dan ook op bij aanschaf van een pup ouder dan zeven weken. Is de pup al gechipt als u de hond koopt, dan moet u de registratie binnen twee weken op uw naam laten zetten.

Pups horen voordat ze naar hun nieuwe eigenaar gaan minimaal één keer ingeënt te zijn tegen hondenziekte en het parvovirus. Dit kunt u bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen laten doen. Ook moeten ze ontwormd zijn. Beide gegevens kunt u terugvinden in het inentingsbewijs of paspoort. Bij controle in onze kliniek bepalen we vervolgens het vaccinatieschema voor uw puppy.

Wilt u een afspraak maken voor een puppycontrole? Bel dan naar 040-7200862 of vul ons contactformulier in.

Dierenkliniek Coppelmans Vandaag zijn wij helaas gesloten040-7200862Route plannen