Kosten inentingen hond

Benieuwd naar de kosten van de inentingen van uw hond? Bij Dierenkliniek Coppelmans lichten we u graag van tevoren in, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wat kost het inenten van uw hond?Wat zijn de kosten voor het inenten van uw hond?

De inentingen van uw hond kosten niet bijzonder veel. Een pup heeft meer vaccinaties nodig dan een hond. Een pup heeft namelijk nog geen weerstand opgebouwd en is extra vatbaar voor allerlei ziekten en besmettingen. Daarom wordt een pup in het eerste levensjaar vaker ingeënt, dan een volwassen hond. Een pup dient bij zes, negen en twaalf weken gevaccineerd te worden. Daarna volgen alleen nog de kosten van de jaarlijkse enting van uw hond. Deze jaarlijkse controle en vaccinaties zijn er om uw hond gezond te houden. U kunt zelf al stappen nemen om de gezondheid van uw hond op peil te houden:

  • zorg voor voldoende beweging
  • gevarieerd voedselpatroon
  • daag uw hond mentaal uit (met spelletjes)
  • poets de tanden van je hond

Een hond is een gezelschapsdier en houdt dan ook van gezelschap. Bent u voor een langere tijd op vakantie of bent u overdag lange tijd achter elkaar niet thuis? Zorg dan voor een oppas zodat uw hond voldoende aandacht krijgt.

Hond inenten kosten

Wat kost het nu echt om uw hond te laten inenten? Pups dienen in het eerste jaar vaker ingeënt te worden, hierom zijn de kosten van inentingen voor jonge honden hoger dan de kosten van het inenten van oudere honden. Wij geven u graag een overzicht van de kosten voor het inenten van uw hond:

  • De eerste vaccinatie kost €29,50 euro. Wilt u nog tegen andere ziektes extra vaccineren, dan kost dat in hetzelfde consult €20,00 euro extra per vaccinatie.
  • Bij een volwassen hond heeft u de kosten voor de jaarlijkse enting van de hond. Wij maken bij de inentingen onderscheid tussen verschillende soorten honden en verschillende soorten vaccinaties. Zo zit er verschil tussen een kleine of grote cocktail en een vaccinatie tegen kennelhoest of vaccinatie tegen rabiës. Elk van deze inentingen voor uw hond kost een bepaald bedrag. Dus heeft uw hond meerdere vaccinaties nodig, dan wordt het totaalbedrag hoger.

De kosten van een consult is bij de kosten van de vaccinatie van de hond altijd inbegrepen. De dierenarts Dierenkliniek Coppelmans checkt altijd eerst de algemene gezondheid van uw hond voordat hij overgaat tot vaccineren. Wilt u meer informatie over onze tarieven? Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.Kosten inenten hond

Waar kunt terecht met uw hond voor vaccinaties?

Wanneer u in de buurt van Helmond, Eindhoven of Geldrop woont, kunt u voor vaccinaties of andere vragen of zorgen omtrent uw huisdier terecht bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Het team van dierenartsen en dierenartsenassistenten helpt u graag. En door de ligging in Tuincentrum Coppelmans zijn er diverse faciliteiten aanwezig die het bezoek aan de dierenkliniek vergemakkelijken. Zo zijn er voldoende parkeerplaatsen en kunt u, als u te vroeg bent voor uw afspraak, een lekkere kop koffie bij restaurant Kapperdoes pakken. Komt u gerust eens langs om kennis te maken met het team van de dierenkliniek of plan direct een afspraak in voor een vaccinatie of andere behandeling voor uw hond.

Maak meteen een afspraak