Specific® therapeutische diëten

SPECIFIC® heeft speciale diëten ontwikkeld voor de meest voorkomende aandoeningen bij hond en kat. Tijdens het leven van uw hond of kat kunnen er namelijk ziektes ontstaan. Denk aan ziektes als artrose, een allergie of blaasproblemen. Met behulp van eventueel medicijnen en een speciaal dieet kunt u het probleem oplossen of het ongemak voor uw huisdier verlichten.

Overzicht aandoeningen waarvoor SPECIFIC® een dieet heeft ontwikkeld:

  • Allergie Herstellen (na operatie, ziekte)
  • Artrose Leveraandoeningen
  • Blaasproblemen Nierfalen
  • Diabetes Overgewicht (obesitas)
  • Hartfalen Spijsverteringsproblemen

SPECIFIC® voeding bij artrose

Artrose bij de hond is een veelvoorkomend probleem. Vooral honden van grotere rassen krijgen gewrichtsproblemen naarmate ze ouder worden: 1 op de 5 krijgt hiermee van doen. U merkt het doordat uw hond moeite heeft met opstaan en niet graag wil bewegen, omdat hij pijn heeft. Hierdoor ontstaat sneller overgewicht. Door het extra gewicht op de gewrichten krijgt uw hond weer meer pijn en zodoende belandt hij in een vicieuze cirkel.

Met uw toewijding en een behandelplan vanuit onze praktijk, krijgt u uw hond weer mobiel en pijnvrij. SPECIFIC® ontwikkelde een gewrichtsdieet met o.a. visolie, een laag energiegehalte en kraakbeenbeschermende ingrediënten. Het geven van aanvullende supplementen is niet meer nodig. Geef uw hond zijn mobiliteit terug met SPECIFIC® Joint Support.

SPECIFIC® voeding bij allergieën

Net zoals bij de mens, kan een hond of kat een allergie ontwikkelen. Dit kan vanwege een eiwit in de voeding zijn, maar ook tegen pollen, huismijt of vlooienbeten kan een allergie ontstaan. Uw huisdier krijgt huidproblemen vanwege het bijten naar de jeukplekken of de allergie uit zich in een maagdarmprobleem: diarree en overgeven. De oorzaak van de allergie nagaan is niet simpel, maar met een voeding van SPECIFIC® kunt u alle mogelijke allergieën omzeilen. Met de keuze uit 4 diëten krijgen wij uw huisdier allergievrij, waarbij SPECIFIC® Allergy Management Plus een uniek dieet op de Nederlandse markt is.

SPECIFIC® voeding bij blaasproblemen

Blaasproblemen zijn een veelvoorkomend probleem bij de kat. Oorzaak is vaak een voeding die veel mineralen bevat. Omdat een kat heel weinig urine produceert, blijven de mineralenkristallen lang in de blaas, waardoor ze kunnen samenklonteren en steentjes doen ontstaan. Dit verstopt de urinebuis met alle gevolgen van dien.

Struvietstenen bijvoorbeeld, kunnen in de blaas opgelost worden door SPECIFIC® Struvite Dissolution, gevolgd door het geven van SPECIFIC® Struvite Management als preventie. Een Light variant van dit dieet is ontwikkeld voor de inactieve binnenkat die neigt naar overgewicht. Calciumoxalaatstenen dienen operatief verwijderd te worden. Daarna is het zaak SPECIFIC® Heart & Kidney Support te geven om problemen in de toekomst te voorkomen. Van beide diëten is een natte variant verkrijgbaar zodat de kat meer water binnenkrijgt en de blaas beter doorspoelt.

Speciale verpakkingsmethode

Een aantal SPECIFIC® therapeutische diëten bevatten een dermate hoog gehalte vetzuren uit visolie dat de zakken bij het sluiten met stikstof gevuld worden, dit om oxidatie van de vetzuren tegen te gaan. Door de zuurstof te vervangen door stikstof behouden de vetzuren gegarandeerd hun kwaliteit en dus hun werkzaamheid. Grote zakken van 13 kg. zijn daarom uitgerust als “fresh-packs” (2 x 6,5 kg). Hierin is SPECIFIC® uniek!