Parasieten

Parasieten zijn niet alleen ontzettend vervelend, ze kunnen ook nog eens gevaarlijk zijn voor u en uw huisdier. Het is dus erg belangrijk om uw huisdieren goed tegen deze beestjes te beschermen. Uitwendige parasieten kunt u herkennen aan dat ze in de vacht of op de huid van uw hond zitten. Veelvoorkomende parasieten bij honden zijn vlooien, teken en mijten. Inwendige parasieten nestelen zich in het lichaam van uw hond. Dit zijn vaak voornamelijk wormen en giardia. Heeft uw huisdier ook last van parasieten? Neem dan gerust contact met ons op.

Parasieten_Dierenkliniek Coppelmans

Veel gestelde vragen over parasieten

 • Komen vlooien voor in de winter?
  Binnenshuis zijn vlooien niet seizoensgebonden. De temperatuur met de verwarming aan en de hoge luchtvochtigheid zijn ideale omstandigheden om het hele jaar door vlooien eitjes te laten ontpoppen tot volwassen vlooien.

  Buitenshuis is tegenwoordig de kans op een vlooienbesmetting ook steeds langer aanwezig door het vochtige klimaat in Nederland, maar ook door de gematigde temperaturen in herfst en winter. Dit geldt ook voor een tekenbesmetting.
   
 • Hoe bescherm ik mijn hond of kat tegen vlooien en teken?
  Bij laag risico gebieden volstaat een regelmatige controle van de vacht van uw huisdier met een kam. Maar bij een gemiddeld tot hoog risicogebied (struiken, hoog gras, bos) is een preventieve behandeling met pipetten (maand werkzaam), tabletten (3 maanden werkzaam hond) of halsband (7-8 maanden werkzaam) aan te bevelen.
   
 • Kunnen vlooien en teken ziektes overdragen op mijn hond of kat?
  Naast de ontstekingen en jeuk die vlooien en teken veroorzaken, brengen ze ook ziektes over. Bijvoorbeeld niesziekte, bartonella, lintworm (door vlooien) en Lyme (door teken). Gaat u op reis met uw huisdier, kunnen buitenlandse parasieten ook andere (en ernstige) ziektes overbrengen omdat daar een ander klimaat heerst.
   
 • Wat kan ik nog meer doen bij ziektes die overgedragen worden door parasieten?
  Het is dus naast een goede preventie voor parasieten ook belangrijk om regelmatig goed te ontwormen met een breed werkend ontwormingsmiddel en bij hoge infectiedruk met teken is het zelfs mogelijk om te vaccineren tegen de ziekte van Lyme. Voor reizen naar het buitenland hebben wij een aantal aanvullende adviezen, die u vindt onder het kopje ‘reizen met uw huisdier’.

Behandeling tegen parasieten bij Dierenkliniek Coppelmans

In onze kliniek vindt u steeds de meest nieuwe effectieve producten tegen vlooien, luizen, teken, mijten en wormen, zodat er een goede bescherming kan plaatsvinden en resistentie zich niet kan ontwikkelen. Heeft uw huisdier ook last van parasieten? Neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Daarnaast kunt u ons natuurlijk ook altijd benaderen voor vragen.

Dierenkliniek Coppelmans Vandaag zijn wij helaas gesloten040-7200862Route planen