Laparoscopische sterilisatie

Voor een laparoscopische sterilisatie voor uw trouwe viervoeter kunt u terecht bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Een Laparoscopische sterilisatie, oftewel sterilisatie via een kijkoperatie, is een operatie die al acht jaar op onze praktijk nabij Eindhoven, Helmond, Woensel en Geldrop toegepast wordt in inmiddels 80% van de sterilisaties. Hierdoor hebben we een zeer uitgebreide ervaring met deze methode. Heeft u vragen over deze methode of wilt u graag een afspraak met onze praktijk maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Laparoscopische sterilisatie_Dierenkliniek Coppelmans

Wat is een laparoscopische sterilisatie?

Een laparoscopische sterilisatie is een snelle en bijna pijnloze manier van steriliseren. Uw hond wordt onder narcose gebracht en aangesloten op de gasnarcose en hart/ademhaling bewakingsunit. Na het steriel voorbereiden, worden er drie kleine gaatjes in de buik gemaakt. Door deze gaatjes zullen de artsen de camera en instrumenten in de buik brengen om de eierstokken te verwijderen. Nadat de eierstokken verwijderd zijn, worden de incisies onzichtbaar gehecht in de huid, zodat de hechtingen niet eruit gebeten kunnen worden en niet verwijderd hoeven te worden.

Voordelen sterilisatie via kijkoperatie

Bent u benieuwd naar de voordelen van een laparoscopische sterilisatie? De laparoscopische sterilisatie is een relatief kleine ingreep met enkele voordelen ten opzichte van de sterilisatie via een buiksnede:

  • Uw hond zal minder pijn ervaren, zo wordt er namelijk minder getrokken aan de eierstokken;
  • Er is een minder diepe narcose nodig tijdens de operatie;
  • Er worden maar kleine gaatjes in de huid gemaakt;
  • Uw hond heeft geen rust nodig na de operatie;
  • Uw hond heeft geen kap nodig na de operatie;
  • Na de operatie is uw hond direct actief, zodat u weer alle activiteiten kunt hervatten;
  • Voor hondenrassen die risico hebben op een maagtorsie, kunnen we deze ingreep combineren met het vastzetten van de maag (gastropexie).

Laparoscopische sterilisatie bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen

Na vele positieve laparoscopie ervaringen kunnen wij deze methode zeer aanraden bij onze klanten. Zou u ook graag willen dat er een Laparoscopische sterilisatie wordt uitgevoerd bij uw hond? Dan kunt u dat met een gerust hart overlaten aan het team van Dierenkliniek Coppelmans nabij Eindhoven, Helmond, Woensel en Geldrop. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Daarnaast kunt u ons natuurlijk ook altijd benaderen voor vragen.