Hond castreren

Wilt u uw hond laten castreren? Dit kan bij Dierenkliniek Coppelmans. Lees u goed in over de voordelen van castreren.Hond laten castreren?

Laat uw hond castreren

Een hond laten castreren doet u niet zomaar. En hoewel er mensen zijn die het zielig vinden, heeft het wel duidelijk doelen:

  • U wilt geen nakomelingen van uw hond samen met een andere (voor u onbekende) hond.
  • Ook kan het zijn dat uw hond op dit moment zeer dominant gedrag vertoont naar andere honden. U heeft hier last van als u uw hond uitlaat of als de hond op uw erf verblijft en tekeer gaat tegen voorbijgangers met honden. Castratie van uw hond kan dit gedrag verminderen.
  • Ook het regelmatig spontaan verdwijnen van uw hond - via een gat in of een sprong over het hek - behoort tot de verleden tijd.

U zult na de castratie dus een hond hebben die een stuk rustiger van aard en prettiger in de omgang is.

Het beste moment om uw hond te castreren

Bij castratie worden de testikels van uw hond verwijderd en zo zijn er veel minder hormonen die een negatief effect op uw hond kunnen hebben. U kunt de hond het beste Hond casteren in Nuenenrond zijn eerste levensjaar castreren. Al is dit wel afhankelijk van het soort hond. Vraag de dierenarts daarom om advies. Volgens onderzoeken levert de ingreep rond het eerste levensjaar de beste resultaten op. Later castreren betekent soms dat uw hond al een aantal jaren het gedrag vertoont dat u minder wilt zien en dat deze het gedrag al heeft aangeleerd. Het is dan moeilijk om het gedrag weer af te leren en de ingreep kan dan niet zijn optimale werking hebben.

Gevolgen van later castreren van uw hond

Indien u de castratie van uw hond wel op latere leeftijd dan de aanbevolen leeftijd laat uitvoeren, kunnen de effecten of aangegeven voordelen minder zijn. Indien u uw hond laat castreren om ongewenste nakomelingen te voorkomen, blijft het effect hetzelfde. Maar als u verwacht dat uw hond minder dominant zal worden of minder vaak het terrein of uw tuin in Eindhoven, Geldrop of Helmond zal verlaten, dan kan dit helaas nog steeds het geval zijn. Zet de datum voor castratie van een nieuwe pup goed in uw agenda, of maak direct een afspraak.

Vrouwtjes hond in huis? Laat deze dan bij ons steriliseren!