Bloeddrukmeting kat

Bent u op zoek naar een professionele dierenars voor het meten van de bloeddruk van uw kat? Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen is een ervaren dierenklniek met vakbekwame en professionele medewerkers. Bij Dierenkliniek Coppelmans staat de gezondheid van uw dier altijd voorop. Een veel voorkomende kwaal bij katten is een te hoge bloeddruk. Wilt u de bloeddruk van uw kat laten meten door een professional? Maak een afspraak bij Dierenkliniek Coppelmans via het afsprakenformulier of neem contact met ons op door te bellen naar 040-7200862.

Hoge bloeddruk bij kattenHDO meter - Dierenarts Boschhoven

Katten hebben soms een te hoge bloeddruk. Dit komt voornamelijk voor bij oudere katten. Het vervelende is dat u  in het begin bijna niets merkt aan uw kat. Op langere termijn ontstaat blindheid, nierproblemen, hersenproblemen en hartproblemen krijgen.

Oorzaak hoge bloeddruk kat

Soms kunt u niet precies de oorzaak van de te hoge bloeddruk vaststellen, maar soms kan dat wel: een te hoge activiteit van de schildklier, slecht functionerende nieren of een bijniertumor kunnen gepaard gaan met een te hoge bloeddruk.

HDO meter

Om vroegtijdig een te hoge bloeddruk bij u kat op te sporen, kunnen wij de bloeddruk van uw kat meten. Dit doen we met de HDO bloeddrukmeter (zie afbeelding). Dit is een bloeddrukmeter die werkt met behulp van High definition oscillometrie. Dit is een betrouwbare methode om de bloeddruk te meten. Mocht uw kat een te hoge bloeddruk hebben, dan is het ook aan te raden om een bloedonderzoek te doen om eventuele onderliggende oorzaken op te sporen.

Om de bloeddruk te meten brengen we een manchet aan om de staart van de kat en stellen we de kat gerust, zodat de bloeddruk ten gevolge van eventuele spanning daalt. Mocht uw kat een te hoge bloeddruk hebben, dan brengen we de bloeddruk met behulp van medicatie omlaag. Is de bloeddruk onder controle, dan is de levenskwaliteit en levensverwachting van uw kat veel beter.

Afspraak inplannen voor bloeddrukmeting

Wilt u een afspraak inplannen voor het meten van de bloeddruk van uw kat? Maak direct een afspraak door ons afsprakenformulier in te vullen of neem contact op met onze dierenklinieken in Nuenen. Onze dierenartsassistente helpt u graag verder bij het maken van een afspraak. Wees niet bang voor het inplannen van een afspraak bij de dierenarts. Onze dierenartsen hebben jarenlang ervaring en gaan professioneel met u en uw dieren om. Wij geven u tevens van tevoren een duidelijke prijsopgave, zodat u later niet voor verrassingen staat. Neem contact op met Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen door te bellen naar 040-7200862.

Maak direct een afspraak

Gezelschapsdieren