Hond inenten Nuenen

Hond laten inenten nabij Eindhoven, Helmond, Woensel of Geldrop? Dit kan bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Wij helpen u bij het regelen van de vaccinatie van de hond, eerst als pup en daarna voor de jaarlijkse inenting. Bij Coppelmans vaccineren wij altijd op maat. Op die manier voorkomen wij overvaccinatie en wordt het inenten van de hond relatief goedkoop. Voor alle kosten voor het inenten van de hond nabij Nuenen, Eindhoven, Helmond, Woensel of Geldrop kunt u kijken op onze tarievenpagina.

Waartegen hond inenten?Laat uw hond inenten in Nuenen

Bij mensen worden baby’s ingeënt tegen allerlei ziekten en dat gebeurt ook bij honden. Pups krijgen een aantal vaccinaties, waarvan sommigen al heel vroeg plaatsvinden. Voordat u een pup koopt zijn deze vaak al ingeënt, maar dat is niet altijd het geval. Bespreek dit dan ook altijd met de hondenfokker. Een aantal ziektes die voorkomen kunnen worden met inentingen zijn onder andere:

  • Parvo;
  • Distemper;
  • en Adenovirus. 

Hoe vaak hond inenten?

In de eerste paar weken moet de pup redelijk vaak ingeënt worden. Vaak worden week 3, week 6, week 9, week 12 en week 16 aangehouden voor het inenten van pups. Zoals gezegd is vaccineren maatwerk, dus op advies van de dierenarts kunnen de weken van dit schema afwijken. Na de laatste vaccinatie van de pup is het gebruikelijk om jaarlijks opnieuw in te enten. Bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen voeren wij altijd eerst een bloedonderzoek en Vaccicheck uit. Als hieruit blijkt dat de hond nog voldoende antistoffen in het lichaam heeft is inenten van de hond niet nodig. Het is belangrijk om uw hond regelmatig in te blijven enten. Hoewel u in Nederland geen boete krijgt voor het niet inenten van de hond, is het wel verstandig dit te doen. Op die manier blijft uw hond gezond en vrolijk.

Uw hond tijdig inenten voorkomt problemenHond laten inenten door Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen

Uw hond komt altijd in aanraking met andere honden of dieren. U wandelt over paden waar andere hondenbezitters hun viervoeters ook uitlaten. En wilt u uw huisdier mee op vakantie nemen, dan gelden vaak zelfs aanvullende of strengere regels. Daarnaast heeft u of hebben uw kinderen of familieleden ook contact met de hond. U wilt niet alleen bepaalde besmettingen tussen honden vermijden, maar ook voorkomen dat een van uw gezinsleden ziek wordt door iets wat uw hond opgelopen heeft.

Inenten hond bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen

Voor een inenting op maat nabij Eindhoven, Helmond, Woensel en Geldrop komt u naar Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Naast honden kunnen wij ook uw kat inenten. De kosten voor het inenten voor uw kat en de kosten voor het inenten van uw hond zijn te vinden op de tarievenpagina. Omdat wij inenten op maat vinden wij goed contact tussen de hondenbaas en de dierenarts zeer belangrijk. Voor vragen of advies over het inenten van uw hond kunt u altijd contact opnemen met Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen.