Welke hond past bij mij? Doe de test!

Wilt u graag een hond als huisdier? Een hond is een trouw, liefhebbend en gezellig huisdier voor het hele gezin. Voordat u een hond in huis neemt, is het belangrijk om te weten wat voor hondensoort bij u (en uw gezin) past. Doe de test!  Wij helpen u graag op weg door middel van een kleine test. De uitslag van de tekst vertelt u welke hond het beste bij u past. Wordt het een luie labradoodle of een puppy pomeriaan? Doorloop onze hondentest en u weet binnen enkele minuten welke hond bij u past. Tuincentrum Coppelmans heeft naast een dierenarts ook een Jumper dierenspeciaalzaak, de plek voor voeding, speeltjes en verzorgingsproducten voor elke hond.

Hoe werkt de test?

Beantwoord 5 vragen over uw wensen met betrekking tot een hond zodat wij een inschatting kunnen maken van wat voor soort hondenras bij u past. Sommige honden hebben bijvoorbeeld niet zoveel ruimte nodig waardoor een (klein) appartement meer dan prima is. Andere honden zijn zeer actief en hebben meer (buiten)ruimte nodig. Dan zijn er ook nog hondenrassen die echt van knuffelen houden. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden dan die we u in dit artikel geven, maar het is sowieso goed om eens bij uw wensen stil te staan. Onthoud: een hond als huisdier betekent heel veel lusten, maar ook wat lasten. Beantwoord de vragen en verzamel punten.

Welke hond past bij mij - Dierenkliniek Coppelmans

1. Hoe groot mag mijn hond zijn/worden?

 • A. Hoe kleiner, hoe beter – 1 punt
 • B. Het mag een maatje meer zijn – 2 punten

Het maakt nogal een verschil of u een kleine Pincher in huis haalt of kiest voor een enorme windhond waarmee u de bank moet delen. Dit hangt uiteraard ook samen met het huis of appartement waarin u woont. U snapt vast dat een grotere hond wat meer ruimte om zich heen waardeert. Bied ‘m dat dan dus ook.

2. Bent u op zoek naar een knuffelhond?

 • A. Ik houd niet zo van knuffelen – 1 punt
 • B. Love knuffelen, het liefst de hele dag – 2 punten

Zie het even voor u: u ligt lekker op de bank te Netflixen en uw trouwe viervoeter kijkt op uw schoot lekker met u mee. Gezellig… Of juist niet? Misschien wilt u helemaal geen hond die het liefst zoveel mogelijk om u heen is de hele dag. Houd rekening met de aanhankelijkheid van uw hond en kies het juiste ras.

3. Wilt u veel met uw hond spelen?

 • A. Doe mij maar een rustige, ouwe dibbes – 1 punt
 • B. Gezellig, ik barst ook van de energie! – 2 punten

Een energieke hond die veel wil spelen is zeker voor mensen met kinderen heel gezellig. Rondjes rennen, spelen met de bal en uren wandelen… Een droom voor uw hond, maar ook voor u? Bent u wat op leeftijd, woont u klein of wilt u zelf de baas in huis blijven? Dan is een iets minder actieve en speelse hond een betere optie.

4. Heeft u andere huisdieren?

 • A. Mijn hond is mijn enige, pluizige huisgenoot – 1 punt
 • B. Bij mij thuis is het een echte beestenboel – 2 punten

Als u een aantal kittige katten samen laat wonen met een pittige pup, raadt u waarschijnlijk al wat er gaat gebeuren. Dat wordt geheid bonje in huis. De ene hond is dol op gezelschap, terwijl de ander het liefst het rijk voor hem of haar alleen heeft. Welk ras u uiteindelijk kiest, heeft ook weer alles te maken met uw huidige huis-, gezins- en huisdierensamenstelling.

5. Wilt u een waak(zame) hond?

 • A. Ik red me prima zelf – 1 punt
 • B. Graag, ik voel me veilig bij een waakzame hond – 2 punten

We kennen allemaal de bordjes met een hondenbeeltenis die inbrekers doet waarschuwen. Er zijn immers honden die hun baasje zeer goed beschermen tegen indringers. Vind u dat belangrijk? Dan moet u niet kiezen voor een speelse hond die iedereen leuk vindt of een hond die mensen sowieso niet interessant vindt. Waar gaat uw voorkeur naar uit?

De uitslag: ontdek welke soort hond bij u past!

Tel al uw punten bij elkaar op. Hoeveel punten heeft u gescoord bij de test? Check snel de uitslag en bekijk welke soort hond uw wensen matcht.

 • Heeft u 5 of 6 punten? Denk dan vooral aan een kleine hond met een leuk karakter die niet al teveel aandacht vraagt, zoals een chihuahua, pomeriaan of een Franse bulldog.
 • Heeft u 7 of 8 punten? Duik eens in de wereld van de Staffordshire bull of de labrador. Deze energieke mensenvriendjes hebben van alles een beetje.
 • Heeft u 9 of 10 punten? Misschien is de actieve Duitse staande korthaar iets voor u. Kies in ieder geval voor een hond met een grote liefde voor jagen, maar met een klein hartje.

Bent u eruit? Wie weet komt er binnenkort wel een puppy of ouder adoptiehondje uw kant op. Laat uw hond chippen en registreren bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen. Uw nieuwe hond is bij de dierenartsen en dierenassistenten in goede handen. Het maakt niet uit of het een pup of senior hond is. In onze dierenkliniek geven wij de beste zorg aan alle honden, ook voor honden met een speciaal dieet. Veel succes en plezier met het kopen van een hond. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via (040-7200862).

Afspraak maken

Tags: