Februari: maand van het gebit

In de maand februari schenken wij zoals altijd extra aandacht aan het gebit van uw huisdier. Ook bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen focussen wij ons weer speciaal op gebitsproblemen bij honden en katten. Net als mensen moeten honden en katten soms naar de dierentandarts. Tandproblemen bij huisdieren herkent u al snel. Heeft uw huisdier bijvoorbeeld verminderde eetlust, een zeer slechte adem of rood of bloedend tandvlees? Dan is er een grote kans dat uw huisdier last heeft van gebitsproblemen. Maak een afspraak bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen en laat het gebit van uw huisdier checken.

Symptomen gebitsproblemen

Hoe merkt u nu dat uw hond of kat last heeft van gebitsproblemen? Bij Dierenkliniek Coppelmans hebben wij jarenlange ervaring, waardoor wij precies weten wat eraan schaadt als een huisdier bij ons binnenkomt. Merkt u veranderingen in het (eet)gedrag van uw huisdier, dan kan dat wellicht duiden op gebitsproblemen. De meest voorkomende symptomen bij huisdieren met gebitsproblemen zijn:

  • Verminderde eetlust. Uw hond laat droge brokjes voornamelijk staan.

  • Slechte adem. Het is een fabel dat honden van nature een slechte adem hebben. Merkt u dat uw hond een overdreven slechte adem heeft, dan kan dit duiden op gebitsproblemen.

  • Bruine of rode aanslag op de tanden van uw hond wijst in veel gevallen op gebitsproblemen.

  • Ook gedragsveranderingen duiden soms op tandproblemen bij huisdieren. Uw hond of kat is bijvoorbeeld afstandelijker of sneller geprikkeld.

Tandarts huisdier - Dierenkliniek Coppelmans

Oorzaak gebitsproblemen

De meest voorkomende oorzaak van gebitsproblemen bij huisdieren is tandplak. Tandplak is net als bij mensen een onzichtbaar laagje op de tanden wat bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën. Tandplak is redelijk makkelijk te verwijderen door de tanden te poetsen. Tandplak zet zichzelf op den duur om in tandsteen. De vorming van tandsteen kan gevaarlijk zijn voor het gebit van uw huisdier. Tandplak zorgt voor ontstoken tandvlees en breidt zich wellicht later uit tot ernstige klachten zoals het verlies van tanden en kiezen of ontstekingen aan organen. Het is daarom erg belangrijk om het gebit van uw hond of kat schoon te houden.

Voorkomen tandproblemen bij huisdieren

Wilt u voorkomen dat uw huisdier last krijgt van zijn gebit? Pas dan de volgende tandverzorgingstips voor huisdieren toe bij uw hond of kat.

  • Poets regelmatig de tanden van uw hond of kat. Let op dat u geen gewone tandpasta voor mensen gebruikt bij honden of katten. Er bestaan speciale tandenborstels voor dieren, een gewone tandenborstel voor mensen heeft te harde haren.

  • Geef uw hond of kat speciale kauwspeeltjes of kauwsticks die bijdragen aan het reinigen van het gebit.

  • Laat het gebit van uw hond of kat jaarlijks controleren om snel te anticiperen op gebitsproblemen.

Dierentandarts - Dierenkliniek Coppelmans

Gebitscontrole bij Dierenkliniek Coppelmans

Onze dierenartsen zijn gespecialiseerd in het verhelpen van gebitsproblemen bij huisdieren. In onze praktijk in Nuenen beschikken wij over de juiste apparatuur en kennis om de gezondheid van het gebit van uw huisdier te garanderen. Heeft uw huisdier last van één of meerdere kenmerken uit bovenstaand lijstje, neem dan contact op met de dierenartsassistente door te bellen naar 040-2061682. Onze dierenarts voert de volgende behandelingen uit bij gebitsproblemen bij huisdieren:

  • vullen van gaatjes
  • tanden trekken
  • gebitsreiniging: verwijderen van tandplak en tandsteen
  • wortelkanaalbehandeling

Gebitsbehandeling - Dierenkliniek Coppelmans

Maak een afspraak voor gebitscontrole bij Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen

Wij staan voor de gezondheid van uw dier en helpen u zeker in de maand van het gebit met tandproblemen bij uw hond of kat. Maak direct een afspraak voor een gebitscontrole door online het afsprakenformulier in te vullen. Wilt u liever langskomen of een van onze medewerkers spreken, neem dan contact op door te bellen naar 040-7200862.

Maak direct een afspraak

Tags: