Op vakantie met uw huisdier

Met het hele gezin op vakantie inclusief huisdier, dat wil toch iedereen? Geniet samen van mooi lekker, lange wandelingen en een nieuwe omgeving. Om ervoor te zorgen dat deze dagen voor zowel mens als dier plezierig verlopen, is een goede voorbereiding vereist. Waar moet u aan denken als u uw huisdier meeneemt op vakantie? Niet alle dieren houden ervan om uit hun vertrouwde leefomgeving weggehaald te worden, sommige dieren blijven liever thuis dan dat zij meegaan op reis. 

6 tips voor het meenemen van uw huisdier op vakantie

1. Check of uw huisdier is toegestaan bij uw vakantieadres

Allereerst is het belangrijk om te checken of uw huisdier is toegestaan op het vakantieadres. Sommige vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland laten geen huisdieren toe in de accommodatie. Het is verstandig om van tevoren contact op te nemen met de betreffende organisatie om te vragen of uw huisdier (toch) is toegestaan. Is uw huisdier niet toegestaan? Neem dan geen risico door toch uw huisdier mee te nemen, u krijgt hier mogelijk een boete voor. 

2. Check de weersomstandigheden op de vakantiebestemming

Gaat u buiten Nederland op vakantie? Check dan voordat u vertrekt, eerst het weerbericht. Is het niet te warm voor uw huisdier? Sommige huisdieren kunnen niet tegen (te) warme of benauwde omgevingen. In dit geval zal uw huisdier zich niet prettig voelen op de vakantiebestemming en is het wellicht verstandiger om uw huisdier thuis te laten of laten logeren in een pension. 

Op vakantie met uw huisdier - Dierenkliniek Coppelmans Nuenen

3. Check de afstand naar uw vakantiebestemming

Hoe gaat u naar de vakantiebestemming? Met de auto? Of met het vliegtuig? Gaat u met de auto, houd er dan rekening mee dat te lang in een volgepakte auto zitten voor een huisdier niet fijn is. Ongeveer 1 op de 6 honden heeft last van reisziekte. Reisziekte gaat gepaard met misselijkheid, braken, kwijlen en angst. Dit is heel vervelend voor honden, als voor het baasje. De reis wordt belemmerd en duurt waarschijnlijk alleen maar langer. Zorg ervoor dat u rustig rijdt, regelmatig frisse lucht naar binnen laat, voldoende water mee heeft en voldoende stops maakt onderweg, zodat uw huisdier even uit de auto kan. De regel luidt: 2 uur rijden - een kwartier rust. Let op: laat uw huisdier nooit alleen achter in een auto! Bij Dierenkliniek Coppelmans hebben wij ook medicijnen die helpen bij reisziekte, Cerenia® is speciaal ontwikkeld voor honden met reisziekte. Bel ons op 040-7200862, dan leggen wij het product voor u klaar. 

4. Check van tevoren of uw dier geschikt is om de grens over te gaan

Voor een grensovergang, is het belangrijk om de volgende dingen op orde te hebben, vóórdat u de grens overgaat. Soms is een gezondheidsverklaring voor uw konijn, cavia of kaagdier al voldoende. Maar zorg in ieder geval dat u de volgende dingen op orde hebt:

  • dierenpaspoort
  • inentingen op orde (inenting tegen hondsdolheid is verplicht)
  • beschikken over een chip

5. Check of het ras of soort van uw huisdier is toegestaan op uw vakantiebestemming

In sommige landen zijn bepaalde rassen en soorten huisdieren niet toegestaan. Check dus van tevoren of uw huisdier wel is toegestaan in uw vakantieland. Rijdt u alleen door een land en verblijft u hier niet? Ook dan is het niet toegestaan om met een verboden ras of soort door het land te rijden. Bekijk de voorwaarden dus goed, voordat u vertrekt! 

Op vakantie met uw huisdier - Dierenkliniek Coppelmans Nuenen

6. Neem eigen (di)eetvoer mee op vakantie

Soms is het verstandig om eigen voer mee te nemen naar bestemming. Uw huisdier krijgt te maken met andere situaties en een andere omgeving. Hierdoor kan het positief zijn om het eigen voer mee te nemen, zodat uw huisdier wel gewoon het eigen eten kan blijven eten. 

Heeft u alle bovengenoemde tips gecheckt? Dan bent u klaar om op vakantie te gaan! Namens Dierenkliniek Coppelmans te Nuenen wensen wij u een prettige vakantie. Geniet van de rust, vrijheid en gezelligheid met het hele gezin en huisdier. Mocht u vragen hebben of een product willen aanschaffen voor de reis, neem dan contact met ons op. Voor meer informatie over inentingen, gaat u naar deze pagina. Wij zijn te bereiken op 040-7200862

Neem direct contact op

Tags: