Kennelhoest bij Honden

Kennelhoest bij Honden

Helaas kunnen honden, ondanks al onze goede zorgen, soms getroffen worden door aandoeningen zoals kennelhoest. In dit artikel gaan we dieper in op wat kennelhoest is, hoe het wordt verspreid, welke symptomen het veroorzaakt, en belangrijker nog, hoe u kunt zorgen voor een snel herstel van uw harige metgezel.

Wat is kennelhoest?

Kennelhoest, ook bekend als infectieuze tracheobronchitis, is een besmettelijke aandoening van de luchtwegen bij honden. Het wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van bacteriën en virussen, waarvan de belangrijkste de bacterie Bordetella bronchiseptica is. Kennelhoest verspreidt zich snel, vooral in situaties waar honden dicht bij elkaar worden gehouden, zoals kennels, hondenuitlaatservices, of tijdens drukke wandelingen in het park.

Hoe heeft mijn hond kennelhoest opgelopen?

Uw hond kan kennelhoest oplopen door in contact te komen met geïnfecteerde honden (snuffelgedrag) of door blootstelling aan besmette oppervlakken. De bacteriën en virussen verspreiden zich gemakkelijk via de lucht, vooral in drukbezochte hondengebieden. Het is belangrijk om te weten dat zelfs als uw hond geen direct contact heeft gehad met andere zieke honden, de kans op besmetting nog steeds aanwezig is.

Symptomen van kennelhoest

Het herkennen van de symptomen van kennelhoest is van essentieel belang voor een snelle behandeling. De meest voorkomende tekenen zijn:

  • Veelvuldig Hoesten: Dit kan variëren van een droge hoest tot een hoest met slijm.
  • Niezen en Loopneus: Vergelijkbaar met een verkoudheid bij mensen.
  • Lichte Koorts: Uw hond kan zich sloom of lusteloos voelen.
  • Verlies van eetlust: Een duidelijk teken dat er iets niet in orde is.

Als u een of meer van deze symptomen opmerkt, is het raadzaam om zo snel mogelijk contact op te nemen met een dierenarts.\

Kennelhoest | Coppelmans

Is kennelhoest te genezen?

Ja, gelukkig is kennelhoest goed te behandelen. De behandeling omvat vaak antibiotica om de bacteriële infectie te bestrijden en ontstekingsremmers om de symptomen te verlichten. In sommige gevallen kan uw hond herstellen zonder specifieke medicatie, maar het is altijd het beste om professioneel advies in te winnen.

Maak een afspraak bij Dierenkliniek Coppelmans

Bij Dierenkliniek Coppelmans begrijpen we de bezorgdheid die gepaard gaat met een zieke huisdier. Als u vermoedt dat uw hond kennelhoest heeft of als u gewoon gerustgesteld wilt worden, staan onze ervaren dierenartsen voor u klaar.

Maak een afspraak bij onze kliniek, waar we grondig zullen onderzoeken wat uw hond mankeert en het juiste behandelplan zullen opstellen. We geloven in het bieden van de best mogelijke zorg voor uw trouwe metgezel.

Maak direct een afspraak

Preventie kennelhoest

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Overweeg vaccinatie om uw hond te beschermen tegen kennelhoest, vooral als uw viervoeter regelmatig in contact komt met andere honden. Een gezonde levensstijl, goede voeding, en regelmatige controle-ups zijn ook cruciaal voor het behoud van de algehele gezondheid van uw hond.

Bij Dierenkliniek Coppelmans zijn we er om u te helpen. Maak vandaag nog een afspraak en geef uw hond de zorg die hij verdient.

Neem contact op

Tags: