Kat eet niet, waarom? 

Kat eet niet, waarom? 

Laat uw kat de laatste tijd haar eten laten staan? Merkt u dat ze minder actief is dan normaal en misschien zelfs wat gewicht verliest? Het is begrijpelijk dat u zich zorgen maakt over haar gezondheid. Een kat die niet wil eten kan namelijk een teken zijn van verschillende onderliggende gezondheidsproblemen. Bij Dierenkliniek Coppelmans begrijpen we hoe belangrijk uw kat voor u is en daarom willen we u helpen om haar de best mogelijke zorg te geven. In deze blog vertellen we u meer over de redenen waarom katten niet willen eten en wat u eraan kunt doen.

Maak een afspraak

Help, mijn kat eet niet! Veelvoorkomende oorzaken

 • Tand problemen - Katten kunnen last hebben van pijnlijke tanden of tandvleesontsteking, waardoor het moeilijk voor hen wordt om te kauwen en te slikken.
   
 • Ziekte - Een ziekte kan ervoor zorgen dat uw kat geen eetlust heeft. Dit kan variëren van een eenvoudige verkoudheid tot een ernstige ziekte zoals kanker.
   
 • Stress - Stress kan ervoor zorgen dat katten niet willen eten. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door veranderingen in de omgeving, zoals een verhuizing of de komst van een nieuw huisdier.
   
 • Nieuwe voeding - katten kunnen ook weigeren om te eten als gevolg van nieuwe voeding. Katten zijn namelijk erg kieskeurige eters en kunnen soms moeite hebben met de smaak of textuur van nieuwe voeding. Het is daarom belangrijk om de voeding geleidelijk te introduceren en de reactie van uw kat goed in de gaten te houden.

Wat kunt u doen als uw kat niet wil eten?

Als uw kat niet wil eten, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Onze dierenartsen in Nuenen zullen een grondig onderzoek uitvoeren om te achterhalen wat de oorzaak is van het probleem. Afhankelijk van de oorzaak kan de dierenarts verschillende behandelingen voorstellen.

 • Bij tand problemen kan de dierenarts bijvoorbeeld voorstellen om de tanden van uw kat te reinigen of te extraheren. 
   
 • Bij ziekte kan de dierenarts medicijnen voorschrijven of een speciaal dieet aanbevelen zodat u ervan verzekerd bent dat uw kat de voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft en gezond blijft. 
   
 • Bij stress kan het helpen om de omgeving van uw kat te veranderen om haar meer op haar gemak te stellen.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kat voldoende water binnenkrijgt. Als uw kat niet wil eten, kan het zijn dat ze ook niet genoeg water drinkt, waardoor ze uitgedroogd kan raken. Zorg er daarom voor dat er altijd vers water beschikbaar is en overweeg om natvoer te geven in plaats van droogvoer, omdat dit meer vocht bevat. Denkt u dat het misschien aan de voeding kan liggen? Leer er meer over in onze blog voeding. Onze hoogwaardige merken vervaardigt van natuurlijke ingrediënten zorgen voor een gezond en gebalanceerd dieet voor uw kattenkind.

Knappe-dierenarts-onderzoekt-katDierenarts onderzoekt kat

 

Contact opnemen met een dierenarts in Nuenen

Bij Dierenkliniek Coppelmans staan onze ervaren dierenartsen klaar om u en uw kat te helpen. We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om te achterhalen waarom uw kat niet wil eten, maar we zijn hier om u te helpen. Neem contact met ons op en we zullen u begeleiden bij het vinden van de juiste oplossing voor uw kat.

Bekijk onze tarieven