Vaccinatie konijn

Vaccinatie konijn

Wist u dat we bij Dierenkliniek Coppelmans ook konijnen vaccineren? Het is belangrijk om uw konijn te laten vaccineren om hem te beschermen tegen verschillende infectieziekten. Vaccinaties helpen om ernstige ziektes te voorkomen.

Wanneer konijn vaccineren

De leeftijd waarop een konijn zijn eerste vaccinatie moet krijgen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke vaccinaties en de ziektebedreiging in uw regio. Over het algemeen worden konijnen tussen de 8 en 12 weken oud gevaccineerd tegen myxomatose en VHS. Daarna krijgen ze een vervolgvaccinatie één maand later en daarna één keer per jaar. Het is belangrijk om te overleggen met uw dierenarts over het juiste vaccinatieschema voor uw konijn, rekening houdend met zijn of haar specifieke behoeften.

Konijn vaccinatie - Dierenkliniek Coppelmans

Veelvoorkomende ziektes om tegen te vaccineren

Bij Dierenkliniek Coppelmans vaccineren we konijnen tegen Myxomatose en RHD-1 en RHD-2. Hier zijn enkele andere veelvoorkomende infectieziekten waartegen wij konijnen vaccineren:

  1. Myxomatose: Dit is een virusziekte die leidt tot zwelling van de oogleden, neus en genitaliën, en die vaak fataal is.

  2. RHD-1 en RHD-2: Deze afkortingen staan voor Rabbit Hemorrhagic Disease (RHD), wat een virale ziekte is die kan leiden tot acute en snelle dood bij konijnen. De RHD-1-variant was de eerste stam van het virus die werd geïdentificeerd, en later werd de RHD-2-variant geïntroduceerd, die nog dodelijker is. Beide stammen leiden tot acute bloedingen en orgaanschade bij besmette konijnen.

    Viraal haemorrhagisch syndroom (VHS): Dit is een virusziekte die leidt tot bloedingen en organenstoornissen, en die vaak fataal is.

  3. Kleine huiskonijnenpest: Dit is een bacteriële ziekte die leidt tot diarree en uitdroging.

Het is belangrijk om uw konijn te laten vaccineren. Het precieze vaccinatieschema hangt van de specifieke risico's in uw omgeving, de leeftijd en gezondheid van uw konijn. Het is belangrijk om te overleggen met uw dierenarts over het juiste vaccinatieschema voor uw konijn, rekening houdend met zijn of haar specifieke behoeften.

Maak een afspraak

 

Hoe vaak konijn vaccineren

Hoe vaak u uw konijn moet vaccineren, hangt af van verschillende factoren, zoals de specifieke vaccinaties die het krijgt, de ziektebedreiging in uw regio, en de leeftijd en gezondheid van het dier. Over het algemeen vaccineren wij konijnen elk jaar tegen myxomatose en VHS. Daarnaast prikken wij sommige konijnen ook tegen kleine huiskonijnenpest, afhankelijk van de specifieke risico's in uw omgeving. Neem contact op met onze dierenkliniek in Nuenen. Onze dierenartsassistentes geven u het beste advies over hoe vaak uw konijn moet vaccineren, en welke specifieke vaccinaties uw konijn nodig heeft.

Konijn vaccinatie - Dierenkliniek Coppelmans

Kosten konijn vaccineren

Wilt u weten wat een vaccinatie voor uw konijn kost? Patiënten bij Dierenkliniek Coppelmans krijgen jaarlijks een oproepkaart voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie. Voor een actueel overzicht van de prijzen voor het vaccineren van uw konijn, verwijzen wij u graag naar de tarievenpagina. Op deze pagina vindt u de precieze kosten voor het vaccineren van uw konijn. Deze kosten zijn inclusief de kosten van het consult.

Bekijk tarieven

 

Vaccinatie konijn bij Dierenkliniek Coppelmans

Laat uw konijn vaccineren tegen Myxomatose, RHD-1 en RHD-2. Het belang van de gezondheid van uw konijn staat altijd voorop. Wilt u overleggen met een van onze dierenartsen over welk vaccin uw konijn nodig heeft? Of wilt u weten wanneer u uw konijn moet laten vaccineren? Neem contact op met Dierenkliniek Coppelmans, uw dierenarts in de buurt van Eindhoven.

Neem direct contact op