Veelvoorkomende gevallen in de kliniek

Bij Dierenkliniek Coppelmans maken we dagelijks diverse situaties mee met verschillende soorten huisdieren. Een dag bij ons in de praktijk is nooit saai! Wij krijgen geregeld honden, katten, cavia’s, konijnen, fretten en andere knaagdieren bij ons in de praktijk die gezondheidszorg nodig hebben. Wij zetten de meest voorkomende gevallen in onze dierenkliniek voor u op een rijtje. Heeft uw huisdier gezondheidszorg nodig, bel dan met onze dierenkliniek in Nuenen.

Bel de kliniek

 

Meest voorkomende gevallen bij Dierenkliniek Coppelmans

  1. Iets verkeerds gegeten
    Wat wij het vaakst in de kliniek zien, zijn huisdieren die iets hebben opgegeten wat zij niet mogen. Denk hierbij aan het eten van chocola, dit is giftig voor veel dieren en kan ernstige gevolgen hebben. Ook komt het opeten van speeltjes, huishoudelijke spullen of knuffeldiertjes veel voor. Laatst hadden wij een patiënt in de kliniek die een Sinterklaas surprise had opgegeten. Door de oplettendheid en het snelle handelen van het baasje hebben wij de surprise inclusief naalden operatief kunnen verwijderen. Heeft uw huisdier iets geks gegeten, neem dan contact met ons op. Als wij er op tijd bij zijn, is het vaak goed te verhelpen.
  2. Verwondingen
    Een ongeluk zit in een klein hoekje. Huisdieren houden van spelen en kunnen zichzelf daarom nog wel eens verwonden. Zo stappen huisdieren vaak in iets scherps tijdens het uitlaten of buitenspelen en loopt een (vriendschappelijk) gevecht met de buurtkat soms uit op verwondingen. Oppervlaktewonden genezen vaak uit zichzelf en hoeven niet te worden behandeld door onze dierenartsen. Het belangrijkste is dat uw huisdier niet gaat likken aan de wond. Dit vertraagt de wondgenezing en kan voor een infectie zorgen. Maak de wond schoon, desinfecteer de wond en verzorg de wond met een gel, spray, crème of zalf. Wij hebben diverse beschermende producten voor wondgenezing beschikbaar in onze kliniek. Neem contact op voor beschermkragen, beschermende rompers of wondverbanden. Heeft uw huisdier een ernstige wond, neem dan contact op met onze dierenkliniek.
  3. Bijtwond
    Dit is een veel voorkomende situatie in onze kliniek. Honden en katten zijn nogal nieuwsgierig en komen soms in een gevecht terecht. Loopt uw huisdier een bijtwond op, dan is het slim om direct contact op te nemen met onze dierenkliniek in Nuenen. In onze praktijk ontsmetten en hechten wij de wond, zodat de huid weer netjes geneest. Naast zichtbare verwondingen kan het zo zijn dat uw hond inwendige schade heeft opgelopen. Inwendige bloedingen, schade aan gewrichten of wervelkolom zijn serieuze zaken die wij direct behandelen. Neem contact op als uw hond last heeft van een bijtwond.
  4. Val
    Dit probleem komt vaker voor bij katten dan bij andere huisdieren. Katten klimmen vaak overal op in huis en komen tijdens hun zoektocht wel eens ter val. Het gezegde ‘een kat komt altijd op zijn pootjes terecht’ gaat hierbij niet altijd op en soms kan uw kat erg lelijk vallen. Loopt uw kat mank of loopt hij nog maar op drie poten na een val, dan is het mogelijk dat hij een botbreuk of kneuzing is opgelopen. Bel direct onze dierenarts zodat wij de botbreuk kunnen opereren. Bij Dierenkliniek Coppelmans behandelen we huisdieren die ter val zijn gekomen. Neem contact met ons op om direct langs te komen met uw huisdier.
  5. Botbreuk
    We noemden het al even hierboven, maar botbreuken is een veel voorkomende situatie bij ons in de kliniek. Niet alleen na een val, maar ook na een vechtpartij, of, in het slechtste geval, een aanrijding kan de oorzaak zijn van een botbreuk. Herken een botbreuk bij uw huisdier aan de volgende symptomen: uw huisdier loopt ineens niet meer op vier poten, de poot hangt er vreemd bij, de poot ziet er gezwollen en pijnlijk uit, het bot steekt door een wond in de huid van uw huisdier. Wij onderzoeken de mogelijke breuk door middel van röntgenfoto’s of een CT-scan. Hiermee brengen we alle breuken en inwendige problemen in beeld. Na het onderzoek delen wij de resultaten en eventuele behandelkosten zijn. Wij behandelen nooit zonder overleg met het baasje. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Negeer een botbreuk bij uw huisdier niet, dit kan fatale gevolgen hebben.
  6. Gebitsproblemen
    Wij mensen poetsen dagelijks twee keer onze tanden, dat is voor ons heel gewoon. Wist u dat het onderhouden van het gebit van uw huisdier zeer essentieel is voor de algehele gezondheid. Gebitsproblemen zijn soms niet direct zichtbaar, maar wel merkbaar door de volgende symptomen:
  • Stinken uit de bek
  • Veel minder tot amper eten
  • Aan één kant kauwen
  • Rood tandvlees
  • Veel speeksel uit de bek
  • Krabben aan de snuit

Bij Dierenkliniek Coppelmans voeren wij tandheelkundige behandelingen bij huisdieren uit. In onze dierenkliniek in Nuenen beschikken wij over moderne tandheelkundige instrumenten waarmee wij gebitsproblemen bij huisdieren genezen. Februari is de maand van het gebit. In deze maand bieden wij gratis gebitscontrole in onze praktijk. Lees meer over gratis gebitscontrole in februari.

Gebitscontrole kat - Dierenkliniek Coppelmans

Maak een afspraak bij Dierenkliniek Coppelmans

Heeft uw huisdier last van één van bovenstaande kwalen? Neem contact op met onze dierenarts. Het komt helaas nog geregeld voor dat baasjes te lang wachten met het bellen van een dierenarts. Om ernstige situaties te voorkomen is het van belang dat u snel handelt. Maak gemakkelijk online een afspraak of bel ons op 040-7200862.

Maak online een afspraak