Veilig uw hond uitlaten in het donker

Hoe zorgt u ervoor dat u uw hond veilig uitlaat in het donker? Het is bijna december, de dagen steeds korter en het is sneller en langer donker buiten. Het is verstandig om daarom extra goed op de veiligheid te letten tijdens het uitlaten van uw hond. ’s Ochtends of ’s avonds kan het buiten donker zijn waardoor andere weggebruikers u en uw hond slechter zien. Opvallende halsbanden, riemen, lampjes, jassen en reflecterende accessoires zijn handig tijdens wandelingen of fietstochten in het donker. Zorg ervoor dat u en uw huisdier ook tijdens donkere dagen veilig over straat kunnen en koop reflecterende of lichtgevende producten. Neem contact op met onze dierenarts voor vragen of advies.

Reflecterende hondenriem

Wilt u voorkomen dat weggebruikers uw hond niet opmerken tijdens een ochtend- of avondwandeling in het donker? Wij raden het gebruik van reflecterende hondenriemen en looplijnen erg aan. Met een reflecterende halsband of hondenriem maakt u uzelf en uw hond duidelijk zichtbaar in het donker. Als er licht op de reflecterende hondenriem schijnt, weten weggebruikers dat u uw hond aan het uitlaten bent en houden zij rekening met u. Zodra de koplampen van auto’s op de hondenriem schijnen, reflecteert het materiaal en zijn u en uw hond duidelijk zichtbaar. Voorkom ongelukken en val op in het verkeer!

Reflecterende hondenriem - Dierenkliniek Coppelmans

Halsband met verlichting

Een halsband met verlichting valt erg op in het verkeer en zorgt er daarom voor dat verkeersgebruikers uw hond te allen tijde zien, ook in het donker. Als u ’s ochtends of ’s avonds uw hond uitlaat en er plotseling een auto afslaat af omdat deze uw hond niet zag, kan het slecht aflopen. Met een verlichte halsband valt uw viervoeter goed op en vermijdt u vervelende situaties.

Reflecterend harnas

Zorg voor een veilige situatie tijdens een wandeling in het donker door uw hond een reflecterend harnas aan te trekken. Deze harnassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten zodat elke soort hond van elke grootte een harnas past. De harnassen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat er altijd een product bij zit naar uw smaak. Een harnas is handig omdat de stiksels reflecteren wanneer er licht op schijnt.

Veiligheidshesje hond

Naast reflecterende en lichtgevende accessoires is een veiligheidshesje ook erg handig tijdens de donkere dagen. Er bestaan speciale honden veiligheidshesjes in verschillende maten met reflecterende details. Omdat deze veiligheidshesjes vaak een felle neonkleur hebben, valt uw hond direct op tijdens een avondwandeling. Laat uw hond opvallen in het verkeer door hem of haar een opvallende neon kleur aan te trekken in combinatie met een reflecterende hondenriem.

Veiligheidshesje hond - Dierenkliniek Coppelmans

Veiligheidslampjes hond

Bevestig een veiligheidslampje aan de halsband van uw hond om ervoor te zorgen dat uw hond beter zichtbaar is in het donker. Let er wel op dat een veiligheidslampje alleen aan de voorkant van uw hond goed zichtbaar is. Aan de achterkant valt uw hond nog steeds slecht op. Combineer daarom veiligheidslampjes met verlichte halsbanden, riemen of een veiligheidshesje voor het beste resultaat.

Tips om uw hond veilig uit te laten in het donker

  1. Maak het uzelf gemakkelijk tijdens een wandeling in het donker door een verlichte route te kiezen. Straatverlichting als lantaarnpalen helpen al een stuk bij het goed zichtbaar maken van u en uw hond.
  2. Let er daarnaast ook op dat uzelf goed verlicht bent. Een donkere of zwarte jas valt minder op dan een lichte kleur.
  3. Houd uw hond aan de lijn tijdens donkere dagen. Ook al is het goed verlicht, het kan voor automobilisten of fietsers nog steeds lastig zijn om uw hond op tijd te zien. Vooral met slecht weer zoals regen, hagel of harde wind letten verkeersgebruikers goed op, maar niet altijd goed genoeg.

Heeft u vragen of wilt u advies over bovengenoemde veiligheidsproducten? Neem dan contact op met onze dierenkliniek in Nuenen. Wij staan u graag te woord en geven graag advies.

Neem contact op

Tags: