Weetjes Woensdag

Weetjes Woensdag

Vanaf nu: elke laatste woensdag van de maand: Weetjes Woensdag bij Dierenkliniek Coppelmans. Op deze woensdag verzamelen wij allerlei weetjes over honden, katten, konijnen, knagers, vogels en andere gezelschapsdieren. Kom alles te weten over uw favoriete huisdier. Weetjes die u nog niet wist, weetjes die u al jaren kent en weetjes die u snel deelt met anderen. Bij Dierenkliniek Coppelmans weten we alles van dieren. Heeft u een vraag, of weet u ook een leuk weetje? Stuur uw vraag of weetje via het contactformulier op en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wist u dat?

  • De urine van katten geeft licht als u er met een UV-lamp op schijnt. Handig als u vermoedt dat uw kat een ongelukje heeft gehad. Wilt u weten of uw kat wel eens op de banken of stoelen plast? Met een UV-lamp ziet u precies waar uw kat het de laatste tijd laat lopen. Heeft uw kat last van blaasproblemen? Neem dan contact met ons op. Onze dierenartsen en dierenartsassistenten weten raad met blaasproblemen bij katten.

  • Katten gebruiken hun snorharen om te bepalen of ze door een bepaalde opening passen. De snorharen fungeren als een soort antenne: als deze haren niet door de opening passen, dan weten katten dat ze klem komen te zitten. Katten komen hierdoor nauwelijks klem te zitten achter bijvoorbeeld een kast of tussen een bank.  

  • Katten houden erg van slapen en doen dit ongeveer 70% van de dag. Een kat van negen jaar oud is slechts drie jaar van zijn leven wakker geweest. Merkt u dat uw kat de laatste tijd erg sloom gedrag vertoont? Houd dit gedrag in de gaten en kijk of u factoren ontdekt waarmee dit te maken heeft. Als het slome gedrag een lange tijd aanhoudt, neemt u contact op met onze dierenkliniek. 

Krabt uw kat aan de trap? 

Wellicht heeft u last van uw kast die telkens weer aan de vloerbedekking of aan de traploper op de trap krabt. Hoe komt u er vanaf en hoe voorkomt u dat uw kat dit gedrag vertoont? Dierenkliniek Coppelmans geeft tips: 

  • Plak een stuk dubbelzijdig plakband op de delen waaraan uw kat steeds krabt. Door het dubbelzijdig tape ervaart uw kat een naar gevoel tijdens het krabben. 
  • Plaats een krabpaal in de buurt. 
  • Door de nare ervaring met het dubbelzijdig tape laat uw kat de trap met rust en focust uw kat zich op de krabpaal. 

Straf een kat nooit naar aanleiding van het krabben aan de bank of aan de trap. Katten onderhoudden hun nagels door te krabben. Straft u uw kat nadat hij heeft gekrabd aan de trap of aan de bank, dan straft u hem eigenlijk voor zijn natuurlijke gedrag. Los het probleem op door dubbelzijdig tape te gebruiken. 

Weetjes Woensdag bij Dierenkliniek Coppelmans

Over 4 weken is het weer de laatste woensdag van de maand. Volgende maand trakteren wij u weer op weetjes. Wat wilt u allemaal weten? Willen jullie meer weten over ons team, meer nieuwtjes over verschillende huisdieren of heeft u andere ideeën voor de Weetjes Woensdag? Wij horen het graag! Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht een vraag? Neem contact met ons op door te bellen naar 040-7200862.

Afspraak maken? Vul ons afsprakenformulier in.

Ga direct naar het afsprakenformulier