Castratie kat

Laat de castratie van uw kat uitvoeren door een ervaren professional van Dierenkliniek Coppelmans. Onze dierenartsen zijn gespecialiseerd in het castreren van katten, honden en andere gezelschapsdieren. Om de castratie zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen vinden wij contact tussen dierenarts en kattenbaas heel belangrijk. Wij bespreken van tevoren graag de procedure met u, zodat u tijdens en na de behandeling niet voor verrassingen komt te staan. Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak bij Dierenkliniek Coppelmans.

Kater castreren: veel voorkomende vragen

Als u twijfelt om uw kat te laten castreren, is het logisch dat u een aantal vragen beantwoord wilt hebben. De castratie is voor de kater natuurlijk niet niks. Bij Dierenkliniek Coppelmans geven wij graag antwoord op allerlei vragen die u heeft. Een aantal vragen die wij bijvoorbeeld vaak horen zijn:

  • Wat zijn de kosten voor castratie van mijn kat?
  • Wat is de beste leeftijd voor castratie van mijn kat?
  • Hoe moet ik mijn kat na castreren verzorgen?

Castreren kat in Nuenen

Uw kat laten castreren betekent dat de dierenarts de testikelen van het dier verwijdert. Door dit te doen zal de kater bijna geen mannelijke hormonen meer aanmaken. Hierdoor zal uw kat geen nakomelingen meer kunnen verwekken. Behalve geboortebeperking worden er nog een aantal andere redenen genoemd voor het castreren van een kat. Zo hebben katten die gecastreerd zijn minder de neiging om weg te lopen en vertonen in veel gevallen ook minder dominant gedrag. Wanneer kat castreren te lang is uitgesteld kan het zo zijn dat deze dingen al zijn aangeleerd, waardoor deze effecten van castratie wellicht minder zijn. De beste katten leeftijd voor castratie is tussen de 6 en 12 maanden. 

Professionele castratie kat bij Dierenkliniek Coppelmans

Voor een professionele en zorgvuldige castratie moet u bij Dierenkliniek Coppelmans zijn. U vraagt zich misschien af: wat kost een castratie van mijn kat? De castratie kat kosten kunnen verschillen per ras en methode. Voor een algemene prijs voor castratie van de kat verwijzen wij u naar onze tarievenpagina. De dierenartsen in onze dierenkliniek zijn gespecialiseerd in castratie en sterilisatie van huisdieren. Voor een zorgvuldige castratie van uw kat komt u naar Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen.