Castratie hond

De castratie van uw hond zorgvuldig en professioneel laten uitvoeren? Dierenkliniek Coppelmans in Nuenen is hierin gespecialiseerd. Zowel het castreren van uw reu en het steriliseren van uw teefje kan bij ons. Om baas en hond beide zo veel mogelijk gerust te stellen vinden wij goede communicatie met de dierenarts uiterst belangrijk. Neem vandaag nog contact met ons op. 

Veel voorkomende vragen castratie hond

Het is logisch dat het wel of niet laten castreren van uw hond veel vragen kan oproepen. Dat vinden wij bij Dierenkliniek Coppelmans heel begrijpelijk, het kan ervaren worden als een heftige ingreep. Bij ons kunt u terecht voor al uw vragen. Onze gespecialiseerde dierenartsen geven u graag antwoord op vragen als:

  • Wat is de beste leeftijd voor castratie van de hond?
  • Wat is een chemische castratie bij de hond?
  • Wat kost castratie van de hond?
  • Hoe heftig is de nazorg na castratie van de hond?
  • Zitten er ook nadelen aan het castreren van mijn hond?

Hond castreren in Nuenen

Een reu laten castreren betekent dat een dierenarts de testikels van de hond verwijdert. Door deze ingreep zal de productie van mannelijke hormonen bij de hond sterk afnemen. Een paar redenen waarom mensen hun honden laten castreren zijn bijvoorbeeld geboortebeperking en gedragsverandering. Zo kan een hond na castratie minder dominant gedrag vertonen en minder snel proberen weg te lopen tijdens het uitlaten. De meest ideale castratie hond leeftijd is bij ongeveer 12 maanden. Als de hond een jaar oud is heeft castratie waarschijnlijk het meeste effect. Na de ingreep zullen wij u uitleg geven over het herstel van de hond na castratie.

Castratie hond laten uitvoeren door Dierenkliniek Coppelmans

U wilt uw hond natuurlijk laten castreren door zeer ervaren deskundigen. Bij Dierenkliniek Coppelmans werken gespecialiseerde dierenartsen, die deze ingreep uitstekend kunnen uitvoeren. Als u onzeker bent over het laten castreren van uw hond kunt u altijd een oriënterend gesprek aanvragen met een van onze dierenartsen. Zij zullen u bijstaan met informatie en advies. Voor de kosten van castratie en andere ingrepen kunt u terecht op onze tarievenpagina. Laat de castratie van uw hond uitvoeren door een ervaren dierenarts van Dierenkliniek Coppelmans.