Sterilisatie kat nabij Eindhoven

Veel gehoorde vragen sterilisatie kat

Wel of niet laten steriliseren van uw kat kan een lastige beslissing zijn, het roept bij de meeste kattenbazen veel vragen op. Bij onze kliniek nabij Eindhoven vinden wij dat heel begrijpelijk. Vragen over kosten sterilisatie kat en over de nazorg na de ingreep, ze komen allemaal voorbij. Wij geven u graag antwoord op vragen als:

  • Hoe groot is de kans op complicatie na sterilisatie kat?
  • Hoe verandert het gedrag na sterilisatie kat?
  • Sterilisatie kat: hoe lang rompertje dragen na de ingreep?

Kat laten steriliseren in Eindhoven

Bij Dierenkliniek Coppelmans Nuenen hebben we veel ervaring met het steriliseren van katten en andere gezelschapsdieren. Vooral geboortebeperkingen en preventie van loopsheid zijn veelgenoemde redenen voor sterilisatie. Tijdens deze ingreep worden de eierstokken van de kat verwijderd, zodat deze geen kittens meer kat krijgen. Zeker bij een krolse kat of katten die veel buiten lopen heeft sterilisatie grote voordelen. Sterilisatie van de kat wordt meestal uitgevoerd wanneer deze een halfjaar oud is, omdat deze vanaf dat moment vruchtbaar is. Qua nazorg is de ingreep gelukkig niet heel intens. Zolang de genezing wond na sterilisatie van de kat goed verloopt is er niets aan de hand. Wel is het vaak verstandig de kat een romper aan te trekken en op te letten of deze voldoende eet en drinkt. Heeft u twijfels over de genezing van uw kat? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze dierenkliniek.

Sterilisatie kat Eindhoven bij Dierenkliniek Coppelmans

Bij Dierenkliniek Coppelmans begrijpen we dat sterilisatie van uw kat een heftige ingreep kan zijn. Daarom vinden wij goed contact tussen baasje en dierenarts uiterst belangrijk. Sterilisaties worden bij ons uitgevoerd door professionals in diergeneeskunde, met veel ervaring op dit gebied. Voor meer informatie of het plannen van een afspraak kunt u gerust contact met ons opnemen. De prijs voor sterilisatie van de kat is terug te vinden op onze tarievenpagina. Tot snel in Nuenen voor de sterilisatie van uw kat bij Dierenkliniek Coppelmans!