Coronavirus gevaarlijk voor uw huisdier?

In verband met het coronavirus (COVID-19) zijn ook wij genoodzaakt om maatregelen te nemen zodat we het risico op besmetting minimaliseren. Hiermee volgen wij het advies om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken/vermijden, ook onder onze collega's.

Wij zijn geopend volgens reguliere openingstijden

Vanwege het coronavirus passen wij het werkrooster van onze dierenartsen en -assistentes aan. We zijn gewoon geopend volgens de reguliere openingstijden en u kunt ons ook gewoon bereiken voor een afspraak. Sommige niet-urgente operaties stellen wij  uit tot een later tijdstip, afhankelijk van het verloop van de coronabesmetting. Klanten die zelf griepachtige verschijnselen hebben vragen wij de afspraak te annuleren/verzetten. Graag vragen we u dan ook contact op te nemen met onze dierenartsassistentes. Wij hopen op uw begrip.

Informatie omtrent hond, kat en het coronavirus

Kunnen huisdieren ziek worden van het coronavirus? Er is op dit moment geen bewijs dat gezelschapsdieren, zoals honden en katten, ziek kunnen worden van het coronavirus. Ook is er nog niet bekend of huisdieren het virus verspreiden naar mensen. Voorlopig zijn huisdieren dus niet gevoelig of vatbaar voor het coronavirus. 

Kan het coronavirus op de vacht van een hond, kat of konijn overleven en door aaien overgedragen worden?

Er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de verspreiding van het coronavirus. Mensen met COVID-19 worden geadviseerd het contact met huisdieren zo veel mogelijk te vermijden. Dat wil zeggen:

  • niet aaien,
  • niet knuffelen,
  • niet kussen,
  • niet laten likken.

Coronavirus bij huisdieren - Dierenkliniek Coppelmans

Mocht uw huisdier in contact zijn geweest met een patiënt met COVID-19, dan zijn er geen extra maatregelen nodig. De algemene hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren, zoals handen wassen met water en zeep, volstaan.
(bron RIVM)

Mochten er nog vragen zijn omtrent afspraken of behandelingen dan horen we dat uiteraard graag. U neemt contact met ons op door te bellen naar 040-7200862. Ook bereikt u ons gemakkelijk door een e-mail te sturen naar info@dierenkliniekcoppelmans.nl.

Bekijk de openingstijden

Bron: RIVM